Котре з цих облич - найстрашніше? Психологічний тест 80-річної давнини розкриє приховані сторони вашої особистості

У XX-му століття угорський психолог Леопольд Сонді склав тест на виявлення прихованих думок, бажань та прагнень, передають Патріоти України.

Так він створив тест, який так і називається “тест Сонді”. Людині демонстрували вісім облич людей, хворих на різні душевні хвороби: вона мала обрати два найбільш приємні, і два тих, які найбільше її відлякували. Колись тестування налічувало 6 фотографій кожної із груп людей — разом 48 фотографій.

Все ж, кількість людських облич скоротили. Науковці дійшли до висновку, що індивідуальні фізіологічні риси не можуть ідеально свідчити про ментальні хвороби. В наш час експериментом не часто користуються, та все ж він не залишається поза людською увагою. Нещодавно користувач мережі Junji Noe опублікував скорочену версію тесту, і вона швидко розійшлася Інтернетом. Інші користувачі жваво взялися перевіряти приховані сторони власної особистості. Якими б не виявилися результати, радимо не сприймати їх всерйоз, адже самому тесту бракує наукового обґрунтування.

Пропоную вам психологічний тест угорського психоаналітика Леопольда Сонді. Він так і називається “тест Сонді”.

Уважно розгляньте 8 наступних людських облич. Котре із них найстрашніше для вас?

Уявіть, що ця людина підходить до вас на темній вулиці? З ким ви б не хотіли опинитися наодинці в кабіні ліфту? Від кого у вас пітніють долоні, котра з-поміж цих 8-ми людей найбільш огидна для вас?

Запам’ятайте обраний номер.

На всіх фотографіях — пацієнти Сонді, що страждали від різних тривожних станів. Сонді вірив: те, яке зображення ми оберемо, може багато розповісти і про нас. Та й не лиш про нас, але й про ті сфери нашої особистості, які ми заперечуємо чи приховуємо, про бажання та мрії, які ми заховали на дно серця, підсвідомості, про те, що ми самі відмовляємося в собі прийняти та в чому собі протирічимо.

Наголошую: які б результати у вас не вийшли — ви не є душевнохворою людиною! Багато людей зізналося, що результати виявилися правдивими. Що ж, давайте не тлумачити їх буквально!

Придушення: Приховані сторони.

Замінюється: Діями, людьми чи звичками, якими ви “протидієте” чи приховуєте придушення.

Сублімація: Те, що ви показуєте назовні, навіть якщо воно не прямо стосується придушення.

1. Садист

Найпевніше, над вами домінувало багато більш впливових осіб — вчителів чи батьків. Ви придушуєте бажання переважати над іншими, як це в дитинстві робили з вами.

Ви — не дуже активна людина, дружня, любите робити людей щасливими.

Саме тому займаєте оборонну позицію, якщо люди прагнуть вами керувати. Таким чином ви несвідомо їх караєте.

Та глибоко в душі вам подобається бачити фізичні й емоційні страждання ближніх. Але свідомо ви всілякими можливими способами ігноруєте виринання таких думок з глибин підсвідомості.

Придушення: бажання домінувати над іншими.

Замінюється: формуванням спокійного та беззахисного типу особистості, котра завжди ладна прийти всім на допомогу.

Сублімація: створює бар’єри, якщо людина противиться (наприклад, спізнюється на роботу). Якщо займає оборонну позицію, діє пасивно-агресивно.

2. Епілептик

На вчинки людей ви реагуєте бурхливо — або добре, або погано. Вас змалку навчали, що не всі дії корисні, тому ви блокуєте у своєму житті прояви таких негативних емоцій як гнів, роздратування та надмірну імпульсивність.

Вірогідно, ви носите досконалу емоційну маску та вам круто вдається приховувати негативні почуття, попри те, що вони вириваються на поверхню.

Таку поставу ви закриваєте лагідною та дружньою поведінкою, в людських очах ви — миролюбна й надійна особистість. Та не обманюйте себе: ви щомиті ладні вибухнути тими негативними почуттями, що дуже дивує людей. Від вас вони такого не очікували.

Придушення: почуття злості, роздратування чи агресії.

Замінюється: поставою мирної та дружньої особи, справляє враження відповідальної людини.

Сублімація: рідкісні прояви втрати над собою контролю, коли вас провокують чи ви знаходитеся у стресовому стані.

3. Кататонік

Найпевніше, що ви — освічена особистість з динамічним розумом. Вже непогано? В тому й обман. Щоб впоратися з постійним прагненням до кращого ви стаєте покірною, загальмованою персоною, яка повністю підкоряється правилам. Ви не знаєте своїх правдивих фізичних та емоційних потреб, як і своїх близьких, тому часто відчуваєте себе покинутими і самотніми.

Придушення: психологічна гіперактивність/бурхлива уява.

Замінюється: прийняттям “типової” поведінки.

Сублімація: часто займає оборонну позицію і діє за власними правилами.

4. Шизофренік

Якщо ви обрали цю жінку, то ймовірно відчуваєте сильну апатію до своїх ближніх. Можливо, вам важко сходитися з людьми, і вам навіть важко звертатися до людей. А може, ви навіть з собою не можете знайти спільної мови. Стосункам з протилежною статтю бракує глибини.

Натомість ви — комунікабельні, любите проводити час з рідними і друзями. Це такий собі варіант маскування самотності й відчуження.

Придушення: відчуття апатії до інших людей.

Замінюється: широким колом друзів, комунікабельністю

Сублімація: не викривають відчуття відчуження, браку прихильності до інших людей.

5. Істерик

Ви, можливо, пригнічуєте в собі прагнення уваги та схвалення від інших людей. Дорослі в дитинстві наказали вам так не робити, тому ваш тип поведінки — скромний і щирий. Глибоко в душі вам імпонує бажання бути душею компанії та всіх зачаровувати. Та на вас не завжди звертають увагу, навіть навпаки. Ви дуже уважні до дрібниць. Яскраво висловлюєте себе зовнішньо: так рветься на волю підсвідомість, адже свідоме залишається в межах скромності.

Придушення: бажання уваги та захоплення.

Замінюється: скромна поведінка, прагнення заховатися в тінь.

Сублімація: обираєте оригінальні професії та хобі. Завжди прагнете мати елегантний та вишуканий вигляд, щоб привертати увагу.

6. Депресивна людина

Зовні ви — щаслива й яскрава особистість, мовби живете безтурботним життям. Ну принаймні, так ви показуєте світові. Глибоко в душі ви змагаєтесь з почуттями непотрібності, себелюбства й провини. Намагаєтесь, однак, не звертати на них уваги й поринаєте в роботу та інших людей. Ще одна притаманна вам риса — низька самооцінка.

Вибір саме цього обличчя не означає, що ви — депресивна особистість, але свідчить про вашу схильність до негативу.

Придушення: відчуття неадекватності/непотрібності.

Замінюється: створення веселої та жвавої особистості зовні. Зосередженням на роботі та друзях.

Сублімація: виконуєте роль “психолога”, розв’язуєте проблеми інших людей.

7. Маньяк

Найімовірніше, ви — послідовна, зріла й врівноважена людина. Не любите сум’яття й надмірного вибуху емоцій. Не сприймаєте бурхливих людей чи релігійних фанатиків. Але зсередини ви приглушуєте в собі динамічні пориви, через які часто зриваєтесь. Ваше нутро — динамічне й експресивне: в дитинстві вас “вгамовували” батьки й вчителі.

Придушення: імпульсивність та високий рівень енергії.

Замінюється: логічністю, послідовною поведінкою, стресостійкість.

Сублімація: уникає місця, де енергія може вивільнятися, наприклад, казино.

8. Роздвоєння особистості

В дитинстві вас вірогідно піддавали булінгу, ображали та травмували дорослі: батьки, вчителі, інші родичі. Через це ви підсвідомо піддавали сумніву свою сексуальність: картали себе за те, хто ви — жінка чи чоловік. Або звинувачували інших людей, що ті поводяться не по-чоловічому чи по-жіночому.

Придушення: думки про те, що ви — небажаний сексуальний партнер.

Замінюється: акцентує на гендерній ролі.

Сублімація: жертвує своєю індивідуальністю та інтересами, щоб підтвердити чоловічі/жіночі очікування.

Як на нас, надто точний цей старий психоаналітичний тест? А у вас зійшлися результати? Нагадуємо: не сприймайте все аж надто буквально! І розкажіть про свою думку в коментарях.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...