Краще не їжте це! ТОП-5 продуктів харчування, які закисляють організм і призводять до руйнування зубів та кісток

Людський організм на 80 відсотків складається з води і рідких середовищ (кров, лімфа і т.п.), тому, якщо змінюється кислотно-лужний баланс, то людина відчуває нездужання. При зниженні рівня pН крові медики говорять про закислення організму, передають Патріоти України.

Навіть незначні відхилення в pH середовищі крові небезпечні виникненням незворотних наслідків, при сильній зміні в показниках кислотно-лужного балансу людина може померти. Для підтримки рН балансу в організмі необхідно вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися.

Першими симптомами закислення організму медики називають: спазми і болі в м'язах, порушення сну, апатія, хронічна втома, підвищення чутливості зубної емалі і розвитку карієсу. При тривалому закисленні починають страждати кістки, спочатку розвивається остеопенія, яка поступово переростає в остеопороз, при якому руйнується кісткова тканина, кістки стають крихкими.

Закисляють організм такі продукти в раціоні:

  1. борошняні та кондитерські вироби
  2. солодкі газовані напої, чай і кава, фруктові соки, алкоголь
  3. крупи і твердий сир
  4. надмірна кількість м'яса
  5. молочні продукти і твердий сир

Ці групи продуктів можуть бути присутніми в меню людини, за винятком газованої води і алкоголю, але їх кількість слід звести до мінімуму.

Допомогти організму впоратися з закислением можна шляхом включення в раціон овочів і фруктів, свіжої зелені і листових овочів. Також будуть корисні натуральний яблучний оцет і лимон, це хоч і кислі на смак продукти, але вони олужнюють кров.

Паштет на свята без метушні: Заморозьте його зараз і подайте, наче щойно з духовки!

п’ятниця, 5 грудень 2025, 8:14

Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...

А ви це знали? Як правильно зберігати вино, щоб з роками воно ставало ще кращим

п’ятниця, 5 грудень 2025, 7:57

Зберігання вина у вертикальному положенні може значно знизити його якість, навіть якщо ви плануєте пити його відносно скоро, передають Патріоти України. За словами Роуленда Кінга, спеціаліста зі зберігання та директора Quality Bottles, коли пляшка довг...