Кращий сусід капусти: Що посадити між качанами для великого врожаю та захисту від гусениць та капустянки

Капуста дуже часто страждає від різних шкідників, які проїдають листя або заводяться прямо в ядрі качана. Але якщо між рядами посадити інші культури, вони відлякають гусениць, метеликів-шкідників, совок тощо, а також покращать якість та кількість врожаю.

Досвідчені городники намагаються використовувати площу городу максимум. Але не тільки для цього культури підсаджують одна до одної. Справа в тому, що деякі рослини здатні зміцнювати одна одну, допомагати розвиватися, давати більший врожай та захищати від шкідників.

Що посадити між капустою?

  • Буряк вважається найкращим супутником капусти. На біохімічному рівні обидві рослини підтримують і живлять одна одну – плоди виростають потужними та соковитими, і дають гарний результат.
  • Селера відлякує хрестоцвітих блішок.
  • Кріп захистить від гусениць завдяки фітонцидам. Він має сильний запах, який приваблює хижих комах, які поїдають небезпечних для капусти совок. Також завдяки кропу, що росте поруч, качани отримають особливий смак.
  • Естрагон завдяки своєму запаху відлякує совок взагалі, і вони не заводяться під кущами капусти. Те саме стосується мініруючої молі, яка через запах облітає естрагон і не сідає десь поблизу, а тому капуста буде захищена.
  • Земні блішки, зелені бариди, метелики-шкідники дуже не люблять шавлію, ісопу та чаберу.
  • А ось м'ята та полин перебивають своїм ароматом запах капусти і шкідники не знаходять шлях до ласого плоду.
  • Чорнобривці не лише прикрасять город, а й захистять капусту від шкідників. Їхній різкий запах неприємний для багатьох комах, як білянка та мініруюча моль. Фітонциди рослини відлякують метеликів, капустянку та попелиці, захищають від нематод та грибків

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...