Лайфхак: Як позбутися від чорної цвілі, поки вона не окупувала все в квартирі

Чорна цвіль, яка може з'явитися на різних поверхнях, не тільки псує зовнішній вигляд будинку, але і викликає різноманітні захворювання в людей і тварин, передають Патріоти України.

Найчастіше, грибок з'являється на стінах і стелі сирих, погано вентильованих приміщень і надзвичайно швидко розростається.

Чорна цвіль небезпечна для здоров'я

Організм здорової людини надійно захищений від токсичного впливу чорної цвілі. Найбільш поширеними захворюваннями, спровокованими впливом чорної цвілі, є:

  • болі в м'язах;
  • втома, слабкість;
  • синусити, риніти;
  • головний біль;
  • депресія, тривога, тривога;
  • безсоння;
  • часті запаморочення;
  • запальні хвороби горла;
  • порушення роботи шлунково-кишкового тракту;
  • шорсткість.

Як прибрати чорну цвіль?

У ситуаціях, коли темні плями лише починають з'являтися, їх знищують сильнодіючими препаратами або народними засобами, але якщо затягнути, що цвіль "окупує" більше простору і тоді без ремонту не обійтися.

Народні способи боротьби з цвіллю:

Звичайний столовий оцет - доступний, але ефективний продукт. У кислому середовищі спори чорної цвілі не виживають. Тому його застосовують в якості дезінфікуючої рідини.

Оцтову есенцію розводять водою у співвідношенні 1:4, потім використовують суміш як традиційний миючий засіб. Перевагою методу є те, що він повністю безпечний, в складі відсутні шкідливі хімічні речовини. Щоденне протирання заражених стін міцним оцтовим розчином рекомендується в тих будинках, де живуть маленькі дітки або алергіки.

Екстракт насіння грейпфрута зарекомендував себе як надійний і нешкідливий спосіб знищення чорної цвілі. Його використовують для обробки стін як всередині, так і зовні будівлі. Він чудово справляється з цвіллю, певними видами грибків, бактерій, шкідливих мікроорганізмів.

Досить розчинити 10 крапель екстракту грейпфрутового насіння в двох склянках води, і потужний протигрибковий засіб готовий. При використанні важливо уникати контакту рідини з очима, слизовими оболонками.

Борна кислота - ефективний універсальний очищувач. Тривале використання засобу не провокує утворення злоякісних пухлин і генетичних змін. Слід пам'ятати, що потрапляння борної кислоти в організм небезпечно, а використовувати медичний препарат треба обов'язково скористатися захисними рукавичками.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...