Якщо ви любите домашні чебуреки, але хочете урізноманітнити звичну страву чимось оригінальним, спробуйте зробити їх із кабачків, передають Патріоти України.
Інгредієнти: кабачки (500 г), фарш м'ясний (250 г), яйця (2 шт.), цибуля (100 г), борошно (250 г), молоко (350 г), зелень (0,5 пучка), сіль (1 ч. л.), перець (1 ч. л.), рослинна олія (70 мл).
Приготування:
Беремо велику миску, тремо в неї кабачки на терці. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони пустили воду. Потім віджимаємо кабачки.
Порада: Кабачок можна натирати як на дрібній, так і на крупній терці.
Зелень миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо.
Одну цибулину чистимо і дрібно ріжемо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо на ній цибулю.
Порада: Щоб цибуля не пригоріла, киньте в неї дрібку цукру.
Потім до цибулі додаємо фарш і обсмажуємо його близько 10 хвилин, солимо і перчимо до смаку.
Другу цибулину чистимо і тремо на терці, з'єднуємо з натертими і віджатими кабачками. Додаємо до них яйця.
Порада: Яйця попередньо збийте вінчиком або виделкою в окремій мисці.
Потім у кабачкову суміш додаємо нарізану зелень, молоко і рослинну олію, все ретельно перемішуємо, вводимо поступово борошно. До слова, молоко можна замінити сметаною, в цьому випадку можна додати менше борошна.
Порада: Борошно обов'язково просіюємо через сито.
Перемішуємо і в самому кінці солимо і перчимо кабачкове тісто. Воно повинно вийти трохи густішим, ніж на млинці.
Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її олією.
Порада: Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям, її можна нічим не змащувати.
Викладаємо на сковороду порцію тіста, як на млинець середньої товщини, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні. Чекаємо, поки він підрум'яниться.
Потім викладаємо начинку, накриваємо її вільним краєм тіста і притискаємо, щоб зафіксувати края, формуючи півмісяць.
Накриваємо чебурек кришкою і обсмажуємо пару хвилин на одній стороні, потім - на інший.
Потім робимо те ж саме з рештою тіста і фарша.
Подаємо зі сметаною.
Вишні є одними з найпопулярніших фруктів у садах, але, на жаль, вони часто бувають червивими. Найпоширенішим винуватцем є вишнева плодова муха — маленька мушка, личинки якої розвиваються всередині плоду. Замість використання хімічних обприскувань, деда...
М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...