Майже ніхто цього не знав! Ось що необхідно додати у варення, щоб воно стало густим

Влітку кожен кулінар намагається не пропустити сезон ягід та фруктів. Усі намагаються приготувати найрізноманітніші варення та джеми, передають Патріоти України.

Навіть найідеальніший рецепт варення у найдосвідченішого кухаря може не вийти і стати рідким. Як це виправити, розповімо разом із "Главредом".

Що додати у варення, щоб воно було густим

Просто додайте до нього манну кашу. Пара ложок манної крупи, доданих у варення під час приготування, може загуснути продукт, не змінюючи його смак і зовнішній вигляд.

Ще одним хорошим способом зробити рідке варення густішим є борошно. На кожні 250 г варення знадобиться близько 20 г борошна.

Коли будете томити на повільному вогні, просто додайте в нього просіяне борошно. Після цього необхідно так перемішати варення, щоб воно вийшло однорідним. Коли варення закипить, потрібно вимкнути конфорку.

Найпопулярніший спосіб загустити варення — це додати до нього желатин. Його необхідно розчинити з однією столовою ложкою води, а потім розтопити на водяній бані. Після розчинення желатину необхідно вилити його у варення та перемішувати, поки варення не загусне.

Виводить токсини і зміцнює імунітет! Вчені назвали ягоду, яка може стати альтернативою лікам

неділя, 9 листопад 2025, 17:30

Кардіологи та дієтологи, які раніше називали фрукти та ягоди, корисні для серцево-судинної системи, відносять до цього переліку й журавлину, передають Патріоти України. Так, видання healthshots.com, посилаючись на дієтолога Прачі Джайна, пише, що чай з...

Це справді працює! Як зберігати банани, щоб вони лишалися свіжими на п'ять днів довше

неділя, 9 листопад 2025, 12:10

Банани досить важко зберігати свіжими. Невдовзі ви можете помітити, що вони стають коричневими та розм’якшуються, а це означає, що їх можна використовувати лише для чогось на кшталт домашнього бананового хліба, передають Патріоти України. Але, як вияви...