Може обернутися бідою! Науковці пояснили, чому ніколи не слід пити і їсти гаряче

Дослідники Американського онкологічного товариства рекомендують утримуватися від споживання гарячої їжі і напоїв, оскільки це здатне серйозно нашкодити здоров'ю, передають Патріоти України.

За словами фахівців, така звичка асоціюється з розвитком раку стравоходу, пише medikforum. Зокрема, дослідники вивчили дані понад 50 тис. осіб і виявили, що у людей, які регулярно п'ють чай температурою вище 60 градусів, ризик розвитку раку стравоходу на 90% вищий в порівнянні з тими, хто байдужий до гарячих напоїв.

При цьому, вчені зазначають, що щоб піддатися такому ризику, досить випивати близько 700 мл гарячого в день, тобто близько двох великих чашок.

"Сонячний опік може посприяти раку шкіри, куріння - раку легенів, а гаряча їжа і напої – раку стравоходу. Останні травмують ніжну слизову тканину травного органу, і з часом це може призвести до клітинних змін, утворення злоякісних клітин", - пояснили експерти.

Фахівці пояснюють, що відразу після заварювання чай зазвичай має температуру від 80 до 95 градусів. Якщо дати чаю охолонути на кілька градусів і випити тільки одну чашку, навряд чи трапиться щось небезпечне, тим більше, що такий напій навряд чи можна випити залпом. Але любителям чаю, які не обмежуються однією чашкою, вживають його в кількості більше 500 мл за день, вчені рекомендують стежити за тим, щоб температура напою не перевищувала 60 градусів.

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...

Секрет досвідчених господинь! Як врятувати рідке картопляне пюре всього одним інгредієнтом

неділя, 28 квітень 2024, 10:07

Надто густе пюре виглядає неапетитним. Надто рідке - викликає неоднозначні враження. Ідеальна консистенція - помірна густота, передають Патріоти України. В цьому випадку страва стає ніжна та м’яка. Таке пюре з картоплі хочеться їсти самому та пригощати...