Може обернутися бідою! Науковці пояснили, чому ніколи не слід пити і їсти гаряче

Дослідники Американського онкологічного товариства рекомендують утримуватися від споживання гарячої їжі і напоїв, оскільки це здатне серйозно нашкодити здоров'ю, передають Патріоти України.

За словами фахівців, така звичка асоціюється з розвитком раку стравоходу, пише medikforum. Зокрема, дослідники вивчили дані понад 50 тис. осіб і виявили, що у людей, які регулярно п'ють чай температурою вище 60 градусів, ризик розвитку раку стравоходу на 90% вищий в порівнянні з тими, хто байдужий до гарячих напоїв.

При цьому, вчені зазначають, що щоб піддатися такому ризику, досить випивати близько 700 мл гарячого в день, тобто близько двох великих чашок.

"Сонячний опік може посприяти раку шкіри, куріння - раку легенів, а гаряча їжа і напої – раку стравоходу. Останні травмують ніжну слизову тканину травного органу, і з часом це може призвести до клітинних змін, утворення злоякісних клітин", - пояснили експерти.

Фахівці пояснюють, що відразу після заварювання чай зазвичай має температуру від 80 до 95 градусів. Якщо дати чаю охолонути на кілька градусів і випити тільки одну чашку, навряд чи трапиться щось небезпечне, тим більше, що такий напій навряд чи можна випити залпом. Але любителям чаю, які не обмежуються однією чашкою, вживають його в кількості більше 500 мл за день, вчені рекомендують стежити за тим, щоб температура напою не перевищувала 60 градусів.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...