Найсмачніше і корисне малинове варення: Старовинний рецепт

З давніх часів наші бабусі готували варення з малини на зиму. Це було не тільки смачне частування до чаю з самовара, яке подавали дорогим гостям, але і обов'язковий засіб від застуди. І зараз заповітна баночка малинового варення є майже в кожному будинку, зазначають Патріоти України.

Спосіб приготування малини, описаний в цьому рецепті, дозволяє максимально зберегти всі її корисні речовини. Теплова обробка відсутня. А значить ви приготуєте не просто десертне частування, а й солодкі ліки, які виручать в сезон застуд.

Варення з малини на зиму - рецепт

Вам потрібно:

  • Малина - 1 кг
  • Цукор - 1.5 кг

Малину перебрати і перекласти в чашку. Засипати цукром і залишити на 2 години. Потім перемішати дерев'яною лопаткою.

Протягом доби періодично перемішувати варення, поки повністю не розчиниться цукор. Потім перелити варення в стерильні і сухі банки, закрити пластмасовими кришками. Таке варення можна зберігати в холодильнику близько 4-5 місяців.

Варення з малини без кісточок

Вам потрібно:

  • 1 кг малини
  • 1 кг цукру

Малину помити, відправити в каструлю і додати воду. Варити хвилин 15, щоб ягоди розм'якшилися. Дати малині трохи охолонути, а потім за допомогою дрібного сита або марлі, складеної вдвічі, відокремити кісточки.

Одержаний сік вилити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити джем, постійно помішуючи, протягом години. У процесі приготування потрібно знімати піну. Перелити малинове варення в стерилізовані банки, закатати і перевернути догори дном. Накрити рушником і дати охолонути.

Як і з чим подавати малинове варення

Подавайте таке варення як доповнення до тостів або млинців. Також сире варення буде незамінне при грипі та застуді, так як сприяє зниженню температури, підтримці імунітету, зняття головного болю. Особливо корисно малинове варення для дітей, так як воно допомагає зняти температуру без зайвих гірких і несмачних ліків.


Це варто знати! ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

субота, 20 квітень 2024, 12:15

Добре, якщо на кухні є мікрохвильова піч. За допомогою цього пристрою можна швидко розігріти їжу, що остигнула. Однак відправляти в мікрохвильову піч можна далеко не всі продукти харчування, передають Патріоти України. На жаль, мало хто з кулінарів зн...

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...