Настільні ігри для вивчення математики

Навчання – далеко не найулюбленіше заняття для дітей. Кому захочеться сидіти за зошитами та підручниками, коли можна гратись з друзями чи займатись будь-чим, що для них цікаво. Саме тому і батькам і педагогам необхідно знайти спосіб, аби зробити вивчення математики для дитини не менш цікавим.

Підхід до дітей різного віку має бути різним. Наприклад, дошкільнятам необхідно показати, що математика може бути цікавою, та займатись з ними в ігровій формі. Для цього є чимало різних ігор, які будуть цікавіші, ніж складання кубиків. Не забувайте і про мультфільми: «Абетка грошей» та «Гроші-мушлі» підійдуть для наймолодших.

Для тих, хто навчається в початковій школі, слід поєднувати легкий стиль навчання з серйозністю. В цьому віці діти також люблять бавитись, проте їх необхідно поступово підводити до відповідальності. Так, їм треба звикати до вирішення прикладів та задач, проте якщо це ж саме вони будуть виконувати в іграх на телефоні – хіба це погано?

Батьки мають відповідально поставитись до навчання своєї дитини. Для цього необхідно мати невеликий план, оскільки регулярне навчання дозволяє краще засвоювати матеріал. Виділіть час, коли ви зможете займатись з дитиною, оберіть мету (підготовка до школи, наприклад) та дотримуйтесь плану, підібравши навчальні матеріали. Якщо все правильно робити, то дитина не просто дізнається нове, але й буде зацікавлена у тому, аби продовжувати вчитись.

Математичні ігри – революційний крок у навчанні

Через те, що зараз навіть у дітей є мобільні телефони, батькам слід задуматись, як гаджет може приносити користь у навчанні. Так, багато для кого це забавка, аби погратись з друзями чи самому, послухати музику чи подивитись відео. Втім, чимало ігор є навчальними – дитина так може навчатись граючи.

  • Quick Brain. Навчальна гра, суть якої – правильно відповідати на елементарні (чи не дуже питання). Тут можуть зустрічатись як математичні приклади, так і завдання з інших предметів. В ній присутній змагальний елемент, що заохочує дітей ставати все краще і краще. Доступна на Android та iOS.
  • Math Games. Аналог попередньої гри, щоправда, завдання тут дещо складніші. Відзначимо більшу кількість форматів та видів ігор. Доступна лише на Android.
  • Math | Riddles and Puzzles. Збірник різноманітних головоломок та завдань, в яких присутні елементи математики та логіки. Ця гра підійде для дітей трохи старшого віку через рівень складності. Доступна на Android та iOS.
  • Весела математика. Гра для відточення навику усного розв’язування прикладів – діти в ігровій формі мають вирішувати задачки, аби персонажі могли подолати перешкоди.

Користь математики у житті

Частенько ми чуємо, що математика – найважливіша наука. Так і є, адже вона оточує нас майже усюди. Без математики ми не мали б ані цифрових технологій, ані будинків, транспорту і ще багато-багато чого. Все через те, що в математиці є чимало розгалужень – окрім звичних нам алгебри, геометрії та арифметики, ще є аналіз, комбінаторика та прикладна математика. Всі вони в різних ступенях використовуються у різноманітних галузях – журналістиці, географії, фізиці, хімії, соціології тощо.

Не забуваємо про те, що математика є обов’язковим предметом на ЗНО, тож для вступу на будь-яку спеціальність доведеться складати не тільки українську мову та літературу. А от усі стереотипи, що комусь не дано знати математику, тоді як інші обдаровані і тому вона їм легко дається, варто відкинути – мозок здатен змінюватись під впливом нового досвіду. Саме тому до навчання можна ставитись як до тренувань спортсменів.

Підготовлено за підтримки маркетплейса BUKI

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...