Навіщо заморожувати крупи? Це допоможе назавжди забути про набридливу проблему

Зберігання круп – завдання непросте. Іноді у них несподівано можуть завестися жучки або міль. І навіть якщо раніше ви не помічали у себе вдома таких шкідників, ви все одно не застраховані від їхньої появи, передають Патріоти України.

Адже комахи можуть завестися у продукті ще на складі, а вже звідти потрапити спочатку у магазини, а потім до вас додому разом з придбаним товаром.

Такий "троянський кінь", який можна принести додому, навіть не підозрюючи про це, потім може "перекинутися" і на інші продукти – від бакалії до сухофруктів. Отож, щоб після цього не довелося викидати багато продуктів, краще знати наперед, як правильно зберігати крупи.

Досвідчені господині використовують для зберігання круп низку різних способів, кожен з яких може ефективно захистити продукти від псування. Ми розглянемо п’ять таких способів.

1. Заморожування

Як би це дивно не звучало, але крупи можна і навіть потрібно заморожувати. Якщо у вас в морозильній камері є достатньо місця, покладіть туди крупи – це захистить їх від шкідників. У таких холодних умовах там не з’являться личинки чи комахи. Проте рис зберігати у морозилці не можна – якщо він перемерзне, то під час варіння просто розлізеться.

2. Фольга

Можна залишити у крупах кульки із фольги для випічки. Замість них також підійде будь-який металевий предмет – наприклад, ложка або виделка.

3. Спеції

На полиці, де ви зберігаєте крупи, можна залишити головку часнику або гострий перець. Такий "подарунок" точно не сподобається комахам, які можуть завестися у крупах, і вони оминатимуть цю полицю десятою дорогою. Так само можна покласти лавровий лист.

4. Цитрусові

Під час зберігання круп у них можна покласти шкірку від цитрусових. Найкраще впорається із завданням відлякування харчової молі шкірка від лимона або апельсина.

5. Зберігання у правильних ємностях

Щоб крупи не псувалися, їх краще зберігати у скляних банках, які герметично закриваються. Якщо у вас все-таки завелися комахи у крупах, після того, як ви позбудетеся їх, ретельно протріть полиці оцтом. Адже у різних щілинках та інших важкодоступних місцях можуть залишитися личинки, які зведуть усі ваші старання до нуля.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...