Названо найшкідливіший шоколад, який не потрібно вживати в їжу

Шоколад для багатьох - улюблені ласощі, тому що солодкий десерт допомагає покращити настрій. Названо продукт, який не потрібно вживати в їжу, передають Патріоти України.

Дієтолог Ольга Безугла назвала найкориснішим чорний шоколад, який містить максимум какао – від 70%. Важливо, щоб у ньому було мало цукру. Молочний і білий шоколад містять менше корисних речовин і дуже поступаються чорному за якістю.

Слід пам'ятати, що зловживання шоколадом призводить до стрибків рівня цукру в крові та підвищення рівня холестерину через трансжири. За підсумками досліджень з'ясувалося, що при регулярному вживанні шоколаду люди частіше стикаються з мігренню. Це пов'язано з високим вмістом в какао гістаміну, тираміну та фенілаланіну.

Найшкідливіший шоколад

Найшкідливішим шоколадом для здоров'я вважається білий, у якому немає какао-порошку. У такому продукті, як правило, багато цукру, сухого молока, трансжирів та ароматизаторів. Єдиний корисний інгредієнт у складі – масло какао. Однак якщо його менше 20%, краще відмовитися від вживання таких ласощів.

Регулярне вживання білого шоколаду призводить до підвищення рівня тригліцеридів у крові та ризику розвитку серцево-судинних хвороб. Проблема також полягає в тому, що недобросовісні виробники часто замінюють натуральні інгредієнти на дешеві та шкідливі для здоров'я.

Зловживання білим шоколадом може призвести до цукрового діабету та проблем із серцем та печінкою. Важливо, щоб цукор у переліку інгредієнтів на етикетці вказували у списку хоча б на третьому місці. Важливо, щоб у складі був мінімум компонентів - тоді перед вами якісний продукт

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця: поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...