Названо найшкідливіший шоколад, який не потрібно вживати в їжу

Шоколад для багатьох - улюблені ласощі, тому що солодкий десерт допомагає покращити настрій. Названо продукт, який не потрібно вживати в їжу, передають Патріоти України.

Дієтолог Ольга Безугла назвала найкориснішим чорний шоколад, який містить максимум какао – від 70%. Важливо, щоб у ньому було мало цукру. Молочний і білий шоколад містять менше корисних речовин і дуже поступаються чорному за якістю.

Слід пам'ятати, що зловживання шоколадом призводить до стрибків рівня цукру в крові та підвищення рівня холестерину через трансжири. За підсумками досліджень з'ясувалося, що при регулярному вживанні шоколаду люди частіше стикаються з мігренню. Це пов'язано з високим вмістом в какао гістаміну, тираміну та фенілаланіну.

Найшкідливіший шоколад

Найшкідливішим шоколадом для здоров'я вважається білий, у якому немає какао-порошку. У такому продукті, як правило, багато цукру, сухого молока, трансжирів та ароматизаторів. Єдиний корисний інгредієнт у складі – масло какао. Однак якщо його менше 20%, краще відмовитися від вживання таких ласощів.

Регулярне вживання білого шоколаду призводить до підвищення рівня тригліцеридів у крові та ризику розвитку серцево-судинних хвороб. Проблема також полягає в тому, що недобросовісні виробники часто замінюють натуральні інгредієнти на дешеві та шкідливі для здоров'я.

Зловживання білим шоколадом може призвести до цукрового діабету та проблем із серцем та печінкою. Важливо, щоб цукор у переліку інгредієнтів на етикетці вказували у списку хоча б на третьому місці. Важливо, щоб у складі був мінімум компонентів - тоді перед вами якісний продукт

Це під силу всім! Вчені назвали звичку, яка рятує від раку

неділя, 14 вересень 2025, 21:28

Фізична активність може не лише допомогти запобігти виникненню раку молочної залози, але й боротися з ним на клітинному рівні - під час тренування м’язи виділяють речовини, які пригнічують ріст онкоклітин. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в...

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...