Шоколад для багатьох - улюблені ласощі, тому що солодкий десерт допомагає покращити настрій. Названо продукт, який не потрібно вживати в їжу, передають Патріоти України.
Дієтолог Ольга Безугла назвала найкориснішим чорний шоколад, який містить максимум какао – від 70%. Важливо, щоб у ньому було мало цукру. Молочний і білий шоколад містять менше корисних речовин і дуже поступаються чорному за якістю.
Слід пам'ятати, що зловживання шоколадом призводить до стрибків рівня цукру в крові та підвищення рівня холестерину через трансжири. За підсумками досліджень з'ясувалося, що при регулярному вживанні шоколаду люди частіше стикаються з мігренню. Це пов'язано з високим вмістом в какао гістаміну, тираміну та фенілаланіну.
Найшкідливішим шоколадом для здоров'я вважається білий, у якому немає какао-порошку. У такому продукті, як правило, багато цукру, сухого молока, трансжирів та ароматизаторів. Єдиний корисний інгредієнт у складі – масло какао. Однак якщо його менше 20%, краще відмовитися від вживання таких ласощів.
Регулярне вживання білого шоколаду призводить до підвищення рівня тригліцеридів у крові та ризику розвитку серцево-судинних хвороб. Проблема також полягає в тому, що недобросовісні виробники часто замінюють натуральні інгредієнти на дешеві та шкідливі для здоров'я.
Зловживання білим шоколадом може призвести до цукрового діабету та проблем із серцем та печінкою. Важливо, щоб цукор у переліку інгредієнтів на етикетці вказували у списку хоча б на третьому місці. Важливо, щоб у складі був мінімум компонентів - тоді перед вами якісний продукт
Дієтологи одностайно називають овес одним із найважливіших продуктів у раціоні людини, і не лише як зручний та поживний сніданок. Новітні наукові дослідження підтверджують, що регулярне вживання вівсянки здатне ефективно знижувати рівень загального та ...
Їсти полуницю щодня — це зазвичай дуже корисно, якщо у тебе немає алергії чи інших протипоказань. Ось що може трапитись, передають Патріоти України. Позитивні ефекти:. Можливі мінуси: