Варто пам’ятати, що кольорова білизна під час прання за високих температур втрачатиме свій яскравий відтінок.
Дуже прикро, коли постільна білизна втрачає свій первозданний яскравий колір. Адже якісна постіль не дешева, тому хочеться зберегти її новою якнайдовше. Така можливість є, якщо її прати за правильного температурного режиму. Тоді ваша білизна залишатиметься яскравою кілька років. Розповідаємо, як прати постіль, щоб вона залишалася яскравою упродовж тривалого часу.
Багато хто пере свою постіль за високої температури, вважаючи, що так краще випереться тканина. Інші переконані, що треба виставляти режим на 30 градусів, щоб речі не зіпсувалися і не втрачали свого кольору.
То яка температура буде найкращою для прання постільної білизни? На це запитання експерти дають однозначну відповідь: температура прання повинна бути в межах 40 градусів. Якщо ваша постіль із шовку, тоді варто прати за 30 градусів. Махрова білизна переться за 40 градусів без використання кондиціонерів.
Постіль також можна прати за 60 градусів, в залежності від типу тканини. Така температура буде найкращою для однотонних білих бавовняних виробів. Для кольорової тканини цей температурний режим не підходить. Для того, щоб вибрати найкращу температуру прання для своєї постільної білизни, також варто читати інструкцію від виробника.
Щоб постіль випралася якнайкраще, треба дотримуватися кількох простих правил.
Щоб тканина не пошкодилася, не втратила свого первозданного вигляду та була яскравою якомога довше, найкраще прати постільну білизну на делікатному режимі. Якщо постіль з льону чи бавовни, допускаються високі температури аж до 90 градусів. Це в тому випадку, якщо речі дуже брудні й попереднє замочування не допомогло.
Як часто треба прати постіль? Експерти рекомендують прати білизну не частіше, ніж раз на тиждень. Тоді вона служитиме вам багато років, залишаючись яскравою упродовж тривалого часу.
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...