Забудете про плісняву! Просте правило після прання залишатиме пралку завжди чистою

Цвіль - це забруднення, яке може з'явитися як у машинах з фронтальним, так і з верхнім завантаженням. Її поява негативно впливає як на якість прання, так і на стан пристрою в цілому - з’являється неприємний запах, на речах залишаються плями, передають Патріоти України.

Впоратись із такою неприємністю допоможе одна проста дія, яку варто виконувати після кожного циклу використання машини. OBOZ.UА розповідає про цей елементарний лайфхак детальніше.

Важливо зазначити, що найбільше ризикують власники машин з фронтальним завантаженням. Ущільнювач дверцят є особливо вразливим до розвитку плісняви. У ньому накопичуються фрагменти волокон, в тому числі органічних, та збирається волога. Це створює оптимальне середовище для розвитку мікроорганізмів, зокрема пліснявих грибів.

Щоби вберегти свою пральну машину, завжди залишайте дверцята відчиненими після прання. Повітря повинно вільно циркулювати в машині щонайменше впродовж кількох годин. В такому разі вона встигне добре просохнути і у плісняви просто не буде живильного середовища для розвитку.

Також не забувайте регулярно чистити фільтр пралки. Зазвичай він знаходиться у нижній частині пристрою. Хоча би раз на місяць його потрібно викручувати, промивати і ретельно висушувати, перш ніж встановити назад.

Якщо ж ви помітили перші ознаки появи плісняви на ущільнювачі дверцят своєї машини, почніть з того, що зберіть всю воду, яка могла накопичитись у цій зоні. А потім обробіть засобом, який вб’є спори грибків. Як правило це хлоровмісний відбілювач. Ефективним може бути і білий оцет. Розпорошіть засіб на ущільнювач, залиште його діяти на 10-15 хвилин, а потім зітріть сухим рушником. За потреби потріть проблему зону старою зубною щіткою, яку одразу після цього викиньте, і повторіть обробку. Наостанок промийте оброблену поверхню водою і запустіть довгий цикл прання без білизни, додавши у барабан дві чашки оцту, щоби промити внутрішні деталі також.

Лоток з дозатором мийних засобів треба промивати також, адже у ньому накопичуються цвіль, іржа та вапняний наліт. Цій деталі так само буде корисним просушування. Якщо ж проблема з’явилась, потрібно правильно все очистити. Зніміть лоток і замочіть його у білому оцті чи концетрованому розчині відбілювача на 15 хвилин. А потім промийте і як слід потріть за допомогою щітки мильним розчином, щоби змити все рештки. Витріть лоток насухо і тільки після цього повертайте на місце. Майте на увазі, що вам може знадобитись щітка з довгою ручкою, якщо лоток глибокий. І що протерти засобом від плісняви варто також місце, куди вставляється ця деталь.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...