Не буде мутнішати! Названо найкращий метод зберігання меду

Прозорий мед відомий своїм золотистим відтінком і рідкою текстурою, але це швидко зникає, коли продукт кристалізується. Це одна з найпоширеніших причин, чому люди викидають цілком хороший мед, але цього легко уникнути за допомогою простого способу зберігання, пише OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Мабуть, найважливішим фактором, який впливає на це, є температура, але її якраз і найскладніше контролювати.

За словами експертів, кристалізація відбувається набагато швидше за нижчих температур, особливо коли вона опускається нижче 10C. Тому вони радять не зерігати мед у темному прохолодному підвалі чи холодильнику.

Щоб зберегти рідкий рідкий мед, найкращою температурою зберігання є кімнатна температура, близько 10-21C. Прохолодна суха шафа, ймовірно, буде ідеальним місцем для цього.

Окрім того, зверніть увагу на те, у чому ви зберігаєте мед. Пластик більш пористий, ніж скло, і більш схильний до проникнення вологи, що сприяє кристалізації.

Скляна тара краще захистить мед від вологи, якщо кришка щільно закрита. Якщо ви виявите, що ваш мед уже кристалізувався, не потрібно викидати його та замінювати. В кристалізованому меді немає нічого поганого, його завжди можна розтопити.

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

Чому ми забуваємо, навіщо прийшли у кімнату - "ефект дверного отвору"

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:29

Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...