Не готуйте його в жодному разі! Названо найнебезпечніший маринад для шашликів - при смаженні виділяються канцерогени

З приходом в Україну весняного тепла, багато хто відправляється на природу, щоб приготувати м'ясо на мангалі. Шашлик на дровах на природі - відмінне проведення часу вихідного дня, але така страва може завдати шкоди здоров'ю. Особливо якщо його неправильно замаринувати, передають Патріоти України.

За словами лікаря-дієтолога Ірини Морозової, найнебезпечнішими є маринади, приготовані на основі оцту або майонезу. Майонез при впливі високих температур виділяє канцерогенні речовини, крім того, він дуже жирний, а зловживання оцтом призводить до проблем з ШКТ і нирками.

"Я нерідко стикаюся з тим, що шашлик маринують в майонезі - це чи не найгірший варіант для тих, кому дорого здоров'я. При впливі високих температур майонез виділяє канцерогенні речовини, не кажучи вже про те, що така кількість жирів просто неприйнятна", - зазначила лікар. Якщо ж маринувати м'ясо в оцті, можна зіткнутися з проблемами шлунково-кишкового тракту і нирок. Причому той же майонез, крім інших компонентів, містить у собі оцет.

Не рекомендує лікар використовувати ще один досить поширений маринад - кефір. Хоча, вважається, що він робить м'ясо м'яким. Річ у тому, що кефір перешкоджає засвоєнню організмом заліза і білка, що міститься в м'ясі. "Мало того, що ви шкодите собі смаженим м'ясом і важкою їжею, організм ще і не в змозі отримати з неї нічого корисного - ні білка, ні мікроелементів", - говорить Морозова. Замість цього лікар запропонувала відмінну альтернативу - "здоровий маринад" на основі кмину, цибулі, зелені і трав.

Рідні точно оцінять! Дуже смачний десерт всього за 5 хвилин з 3 інгредієнтів - смачніше, ніж морозиво

вівторок, 18 травень 2021, 15:44

Дуже смачний десерт всього з 3 інгредієнтів, який готується всього 5-7 хвилин + час на охолодження. Виходить домашній повітряний крем Ганаш, який набагато смачніше, ніж будь-яке морозиво, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. 1. Н...

Лише спробуйте! Як приготувати смачні чебуреки з кабачків (рецепт і поради)

вівторок, 18 травень 2021, 14:07

Якщо ви любите домашні чебуреки, але хочете урізноманітнити звичну страву чимось оригінальним, спробуйте зробити їх із кабачків, передають Патріоти України. . Інгредієнти: кабачки (500 г), фарш м'ясний (250 г), яйця (2 шт.), цибуля (100 г), борошно (2...