Не їж це! ТОП-10 шкідливих продуктів, про які варто забути назавжди заради здоров'я

Є продукти, які не тільки "допоможуть" обзавестися зайвими кіло, але і істотно посадять здоров'я, а це означає, що їх варто безжально викреслити зі списку покупок. Що це і чому варто виключити їх зі свого раціону, розповіла дієтолог Єва Шишова, передають Патріоти України

Топ-10 найбільш шкідливих "пластикових" продуктів виглядає так:

Чіпси

Для приготування використовують борошно, крохмаль, сою і спеції (включають токсин Е-621). Чіпси призводять до порушення обміну речовин і ожиріння.

Фаст-фуд

Хот-доги, гамбургери, картоплю фрі містять антибіотики, консерванти, стабілізатори та барвники, які подразнюють шлунок і викликають звикання.

М'ясні делікатеси і напівфабрикати

Виробники використовують сою і субпродукти, а в гіршому випадку – жир, хрящі і шкурки. Ковбаса і шинка виглядають привабливими завдяки ароматизаторам, консервантам і барвників незалежно від своєї вартості.Ця хімія викликає звикання, розвиток патологій, серцевих і онкологічних захворювань.

Покупні соуси

Містять смакові добавки, консерванти і багато цукру, вони настільки перебивають смак інших продуктів, що з ним можна з'їсти що завгодно. Майонез містить трансжири і оцет.

Шоколадні батончики і цукерки

Містять багато цукру, але при цьому не приносять поживних речовин. Це призводить до набору зайвої ваги і розвитку цукрового діабету.

Газована вода та соки

Газована вода містить вуглекислий газ, цукор, барвник і смакові добавки. Напої негативно позначаються на стані шкіри, зубів, гормональному фоні і навіть настрої. Соки плюс до всього іншого містять консерванти, які дозволяють зберігати їх роками.

Продукти швидкого приготування

Це локшина, пюре, супи. Пакетики містять підсилювачі смаку, які негативно впливають на органи травлення, що призводить до розладів і гастритів.

Маргарин

Містить багато трансжирів, які негативно впливають на роботу серця і кровоносних судин, підвищують рівень холестерину.

Дієтичне знежирені продукти

Низький вміст жиру виробник компенсує вуглеводами. Штучні добавки, що сповільнюють процеси травлення. Також вживання цих продуктів призводить до авітамінозу.

Бульйонні кубики і яскраві приправи

Містять цукру, трансжири і купи підсилювачів смаку.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...