Не помилитеся! Ось яка частина свині найкраще підходить для шашлику

Незабаром весна - саме час для соковитого та ніжного шашлику. Однак у цій страві важливий не тільки рецепт, а й м’ясо, з якого він приготовлений, передають Патріоти України.

Разом із "Главредом" розповімо, яка частина свинини ідеально підходить для різних страв. Усі друзі проситимуть приготувати шашлик.

Що найкраще готувати з різних частин свинини

Свинячу тушу обробляють на такі основні частини:

  • окіст — це найбільш м’ясиста частина свинини. Вона ідеальна для приготування на відкритому вогні — ескалопів, шніцелів, гуляшів та буженини;
  • шия або "комірець" відмінно підходить для смаження, гасіння та відварювання. Також з неї готують стейки для гриля та шашлик;
  • лопатка — пісніша, не жирна і ніжна частина свині. Її можна гасити, смажити, варити, використовуватиме приготування ковбас, холодцю, вареної шинки;
  • шинка — помірно ніжна, пісна, ароматна. Це найкращий варіант для складних страв та стейків;
  • найдорожча та ніжна частина свинини – вирізка. Найчастіше з неї роблять стейки;
  • з грудинки найчастіше роблять рагу. Її також варять, смажать і коптять;
  • корейка — дуже ніжне м’ясо, яке можна готувати навіть великими шматками, смажити на відкритому вогні або запікати в духовці.

Що найкраще підходить для приготування шашлику

Для цього страви найкраще брати шию та маринувати, не шкодуючи цибулі. Але будьте пильні та вибирайте бічні частини.

Перевірте себе! Те, що ви побачите першим, найточніше опише вашу особистість

четвер, 18 вересень 2025, 18:47

Пройдіть цей простий і водночас пізнавальний тест! Достатньо лише кількох секунд, щоб відкрити для себе приховані риси, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей тест ґрунтується на ідеї, що те, що ви бачит...

Краще виключити з раціону! ТОП-11 продуктів, які пришвидшують старіння організму

четвер, 18 вересень 2025, 18:44

Здоров’я серця - це основа довгого та активного життя, проте ми часто недооцінюємо його важливість. Харчування відіграє ключову роль у підтримці роботи серцево-судинної системи, адже кожен продукт, який ми обираємо, може або зміцнити, або нашкодити орг...