Не помилитеся! Ось яка частина свині найкраще підходить для шашлику

Незабаром весна - саме час для соковитого та ніжного шашлику. Однак у цій страві важливий не тільки рецепт, а й м’ясо, з якого він приготовлений, передають Патріоти України.

Разом із "Главредом" розповімо, яка частина свинини ідеально підходить для різних страв. Усі друзі проситимуть приготувати шашлик.

Що найкраще готувати з різних частин свинини

Свинячу тушу обробляють на такі основні частини:

  • окіст — це найбільш м’ясиста частина свинини. Вона ідеальна для приготування на відкритому вогні — ескалопів, шніцелів, гуляшів та буженини;
  • шия або "комірець" відмінно підходить для смаження, гасіння та відварювання. Також з неї готують стейки для гриля та шашлик;
  • лопатка — пісніша, не жирна і ніжна частина свині. Її можна гасити, смажити, варити, використовуватиме приготування ковбас, холодцю, вареної шинки;
  • шинка — помірно ніжна, пісна, ароматна. Це найкращий варіант для складних страв та стейків;
  • найдорожча та ніжна частина свинини – вирізка. Найчастіше з неї роблять стейки;
  • з грудинки найчастіше роблять рагу. Її також варять, смажать і коптять;
  • корейка — дуже ніжне м’ясо, яке можна готувати навіть великими шматками, смажити на відкритому вогні або запікати в духовці.

Що найкраще підходить для приготування шашлику

Для цього страви найкраще брати шию та маринувати, не шкодуючи цибулі. Але будьте пильні та вибирайте бічні частини.

Хочете їсти мандарини без шкоди? Дотримуйтеся цих правил

четвер, 20 листопад 2025, 19:08

Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...

Варто знати водіям! Як мороз впливає на батарею електромобіля

четвер, 20 листопад 2025, 18:26

Всупереч поширеним побоюванням, взимку електромобілі втрачають не половину запасу ходу, а в середньому від 10% до 30%. Лише за екстремально низьких температур цей показник може сягати 40%. Основна причина - уповільнення хімічних реакцій (руху іонів) у ...