Не помилитеся! Ось яка частина свині найкраще підходить для шашлику

Незабаром весна - саме час для соковитого та ніжного шашлику. Однак у цій страві важливий не тільки рецепт, а й м’ясо, з якого він приготовлений, передають Патріоти України.

Разом із "Главредом" розповімо, яка частина свинини ідеально підходить для різних страв. Усі друзі проситимуть приготувати шашлик.

Що найкраще готувати з різних частин свинини

Свинячу тушу обробляють на такі основні частини:

  • окіст — це найбільш м’ясиста частина свинини. Вона ідеальна для приготування на відкритому вогні — ескалопів, шніцелів, гуляшів та буженини;
  • шия або "комірець" відмінно підходить для смаження, гасіння та відварювання. Також з неї готують стейки для гриля та шашлик;
  • лопатка — пісніша, не жирна і ніжна частина свині. Її можна гасити, смажити, варити, використовуватиме приготування ковбас, холодцю, вареної шинки;
  • шинка — помірно ніжна, пісна, ароматна. Це найкращий варіант для складних страв та стейків;
  • найдорожча та ніжна частина свинини – вирізка. Найчастіше з неї роблять стейки;
  • з грудинки найчастіше роблять рагу. Її також варять, смажать і коптять;
  • корейка — дуже ніжне м’ясо, яке можна готувати навіть великими шматками, смажити на відкритому вогні або запікати в духовці.

Що найкраще підходить для приготування шашлику

Для цього страви найкраще брати шию та маринувати, не шкодуючи цибулі. Але будьте пильні та вибирайте бічні частини.

Переверте себе! Кіт чи миша? Побачене першим розкриє таємний бік вашого характеру

четвер, 6 листопад 2025, 19:07

Особистісні тести на основі оптичних ілюзій не лише розважають, а й допомагають краще пізнати себе. За допомогою таких зображень можна дізнатися, як саме працює наша свідомість і що приховується у підсвідомих реакціях. Те, що ми бачимо першим, залежить...

Психологічний тест: Оберіть візерунок - це розповість про ваше минуле

четвер, 6 листопад 2025, 18:46

Наша психіка - це величезний резервуар, де протягом усього життя накопичуються досвід, спогади, емоції та переживання. Часто ми недооцінюємо обсяг цього внутрішнього світу й не підозрюємо, який саме відбиток залишають на нашій особистості навіть, здава...