Не поспішайте розбирати піч у селі: Як зменшити рахунки за комунальні послуги

У сільських регіонах краще мати декілька різних джерел енергопостачання.

Загальні рецепти економії електроенергії - це енергозбереження та підвищення енергоефективності використовуваних приладів. Про це розповів експерт із енергетики Геннадій Рябцев, передають Патріоти України.

"Енергозбереження в основному полягає у тепловому ізолюванні, якщо йдеться про будівлі. Його виконують на основі результатів енергоаудиту. Тобто спочатку потрібно побачити, через які елементи чи конструкції втрачається тепло. Потім - ізолювати їх відповідними матеріалами", - радить експерт.

З його слів, щоб зекономити електроенергію, варто купувати обладнання з найвищою енергетичною ефективністю. "Кожен прилад має наклейку з літерою, стрілкою і характеристиками, які визначають кількість енергії, витраченої на отримання певного результату. Стрілки мають кольори від зеленого до червоного, літери - від А до Е. Кожна літера може мати "плюси". Наприклад, енергетичне маркування А+++ зараз є найкращим", - пояснює експерт із енергетики.

Він зазначає, що потрібно проаналізувати витрати на енергетичні ресурси. Побачити, які становлять максимальну частку в платіжці і зосередитися на їх зменшенні. "Також варто вибрати або замінити енергетичні технології на ті, які забезпечують найвищі коефіцієнти перетворення енергії. Якщо йдеться про домогосподарство, то використовувати сонячні панелі для генерації електричної енергії - недоцільно. Тим більше, якщо йдеться про північні регіони України. Якщо говорити про південні, там є сенс встановлювати сонячні конвектори - пристрої, які підігрівають воду завдяки сонячному випромінюванню", - каже Геннадій Рябцев.

У сільських регіонах радить мати декілька різних джерел енергопостачання. "Коли онуки кажуть дідусям і бабусям, що потрібно розібрати піч, то я б утримався від таких дій. У селах має сенс використовувати - дрова, торф, вугілля. Способів знизити витрати - дуже багато. Потрібно з цього переліку вибрати ті, які ефективні та результативні для конкретного домогосподарства", - додав експерт.

Джерело: Gazeta.ua

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...