Не робіть помилок! Найгірша звичка для сніданку, що підвищує рівень цукру в крові

Перед тим, як тягнутися за солодкими пластівцями або заливати млинці сиропом, замисліться про те, чи корисно це вашому організму з самого ранку. Харчові звички мають підживлювати та підтримувати функціональність тіла, а не шкодити йому, передають Патріоти України.

Якщо ваш сніданок не відповідає потребам організму, це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям у майбутньому. Гіперглікемія або постійний високий рівень глюкози в крові часто визначаються як переддіабет і можуть спричинити серйозні ускладнення, пише eatthis.com. За словами медичного експерта Лорен Манакер, одна з найгірших помилок, яку можна зробити на сніданок, – це пропуск білка, клітковини та корисних жирів.

Солодкі сніданки та їхній вплив на рівень цукру в крові

Типові сніданки часто багаті на вуглеводи та рафінований цукор, що спричиняє різкі стрибки цукру в крові, вважає дієтолог Джулі Аптон. "Їжа, багата на цукор або низькоякісні оброблені вуглеводи, швидко перетравлюється, що викликає швидке підвищення рівня цукру в крові", – пояснює Джулі. Це може призвести до того, що рівень цукру в крові залишатиметься високим протягом кількох годин після їжі.

Довготривалі наслідки високого рівня цукру в крові

"Погані харчові звички можуть зменшити здатність вашого організму належним чином переміщувати глюкозу з крові в клітини для отримання енергії", – каже дієтолог Моллі Хембрі. Пропуск сніданку також може підвищити рівень цукру в крові після обіду та вечері.

Сніданок, багатий на білки та клітковину

Включення до сніданку білків, клітковини та корисних жирів сприяє стабілізації рівня глюкози та інсуліну в організмі після їжі.

Один із способів покращити сніданок – поєднувати цільнозернові вуглеводи, такі як цільнозерновий хліб або вівсянку, з горіхами, які містять корисні жири, рослинний білок та клітковину. За даними клініки Майо, продукти з харчовими волокнами допомагають контролювати рівень цукру в крові, сповільнюючи перетравлення їжі та розщеплення глюкози.

Споживаючи більше білків, менше доданого цукру та жирів на сніданок, ви можете уникнути різких стрибків цукру в крові. Білок уповільнює травлення та довше забезпечує ситість, що є важливим для контролю рівня цукру в крові після їжі.

А ви це знали? Чому не можна дарувати годинники - стародавня прикмета, у яку досі вірять

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 23:10

Багато людей переконані, що годинник - один із найнебезпечніших подарунків. Хоча на перший погляд це практична і стильна річ, у народі існує безліч прикмет, які пов’язують цей подарунок із розлукою, сварками й навіть нещастями, передають Патріоти Украї...

Повернення коштів і чарджбеки: як захистити бізнес від шахрайства та зберегти репутацію

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 19:05

Повернення коштів — нормальна частина сервісу, а чарджбек (спір по транзакції через банк клієнта) — ризик для доходу й репутації. Якщо поверненнями ви керуєте самі, то чарджбек б’є по комісіях, підвищує «ризиковий» рейтинг мерчанта і може призвести до ...