Не робіть помилок! Найгірша звичка для сніданку, що підвищує рівень цукру в крові

Перед тим, як тягнутися за солодкими пластівцями або заливати млинці сиропом, замисліться про те, чи корисно це вашому організму з самого ранку. Харчові звички мають підживлювати та підтримувати функціональність тіла, а не шкодити йому, передають Патріоти України.

Якщо ваш сніданок не відповідає потребам організму, це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям у майбутньому. Гіперглікемія або постійний високий рівень глюкози в крові часто визначаються як переддіабет і можуть спричинити серйозні ускладнення, пише eatthis.com. За словами медичного експерта Лорен Манакер, одна з найгірших помилок, яку можна зробити на сніданок, – це пропуск білка, клітковини та корисних жирів.

Солодкі сніданки та їхній вплив на рівень цукру в крові

Типові сніданки часто багаті на вуглеводи та рафінований цукор, що спричиняє різкі стрибки цукру в крові, вважає дієтолог Джулі Аптон. "Їжа, багата на цукор або низькоякісні оброблені вуглеводи, швидко перетравлюється, що викликає швидке підвищення рівня цукру в крові", – пояснює Джулі. Це може призвести до того, що рівень цукру в крові залишатиметься високим протягом кількох годин після їжі.

Довготривалі наслідки високого рівня цукру в крові

"Погані харчові звички можуть зменшити здатність вашого організму належним чином переміщувати глюкозу з крові в клітини для отримання енергії", – каже дієтолог Моллі Хембрі. Пропуск сніданку також може підвищити рівень цукру в крові після обіду та вечері.

Сніданок, багатий на білки та клітковину

Включення до сніданку білків, клітковини та корисних жирів сприяє стабілізації рівня глюкози та інсуліну в організмі після їжі.

Один із способів покращити сніданок – поєднувати цільнозернові вуглеводи, такі як цільнозерновий хліб або вівсянку, з горіхами, які містять корисні жири, рослинний білок та клітковину. За даними клініки Майо, продукти з харчовими волокнами допомагають контролювати рівень цукру в крові, сповільнюючи перетравлення їжі та розщеплення глюкози.

Споживаючи більше білків, менше доданого цукру та жирів на сніданок, ви можете уникнути різких стрибків цукру в крові. Білок уповільнює травлення та довше забезпечує ситість, що є важливим для контролю рівня цукру в крові після їжі.

Цей колір кухонних меблів - повний провал! Виглядає дешево та вульгарно - яких відтінків краще уникати у 2025 році

понеділок, 30 червень 2025, 11:58

Вибір кухонних меблів - це рішення на роки, тому колір має надзвичайне значення. Інтенсивний, глянцевий червоний сьогодні - це синонім поганого смаку. Такий дизайн нагадує меблі з початку 2000-х, виглядає застарілим, дешевим і без смаку. На червоних фа...

Психологічний тест: Що завжди є у дамській сумочці - і що це каже про власницю

понеділок, 30 червень 2025, 11:08

Сумочка - це більше, ніж просто аксесуар. Це маленький портал у твій внутрішній світ, передають Патріоти України. Ти завжди береш із собою помаду, дзеркальце чи, можливо, ручку? Обери один предмет і дізнайся, що він розповість про тебе — більше, ніж ...