Не робіть помилок! Названо дрова, які краще не брати для опалення каміна чи печі

Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України.

Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення.

Які дрова найкраще підходять для печі або каміну пише "Baza-Drov".

Не рекомендується використовувати для опалення печей:

  • верба – містить велику кількість вологи та смоли, що може призвести до забруднення димоходу;
  • осика – має низьку енергоефективність та велику витрату;
  • ялиця – має низьку тепловіддачу, сильно задимлює простір.

Якими дровами краще не опалювати лазню:

  • софора – містить токсичні речовини, здатні спричинити отруєння;
  • в'яз, ялиця – виділяють багато диму, можуть викликати алергічну реакцію;
  • тополя, верба – м'яка деревина, має низьку теплотворність та короткотривале горіння, залишає багато попелу.

Якими дровами краще не опалювати камін:

  • липа – містить багато смоли, може забруднювати повітря та димохід;
  • модрина – прогорає нерівномірно, виділяє багато чадного газу;
  • черемха, горобина – виділяють мало тепла, але багато кіптяви.

Якщо у вас відкритий камін, потрібно знати, що дрова хвойних порід (ялина, сосна, туя) через характерний високий вміст смоли "стріляють" під час горіння, що може призвести до пожежі.

Крім того, не варто використовувати для опалення:

  • трухляві дрова та залишки старих дощок;
  • пофарбовану або покриту лаком деревину.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...