Не робіть помилок! Названо дрова, які краще не брати для опалення каміна чи печі

Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України.

Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення.

Які дрова найкраще підходять для печі або каміну пише "Baza-Drov".

Не рекомендується використовувати для опалення печей:

  • верба – містить велику кількість вологи та смоли, що може призвести до забруднення димоходу;
  • осика – має низьку енергоефективність та велику витрату;
  • ялиця – має низьку тепловіддачу, сильно задимлює простір.

Якими дровами краще не опалювати лазню:

  • софора – містить токсичні речовини, здатні спричинити отруєння;
  • в'яз, ялиця – виділяють багато диму, можуть викликати алергічну реакцію;
  • тополя, верба – м'яка деревина, має низьку теплотворність та короткотривале горіння, залишає багато попелу.

Якими дровами краще не опалювати камін:

  • липа – містить багато смоли, може забруднювати повітря та димохід;
  • модрина – прогорає нерівномірно, виділяє багато чадного газу;
  • черемха, горобина – виділяють мало тепла, але багато кіптяви.

Якщо у вас відкритий камін, потрібно знати, що дрова хвойних порід (ялина, сосна, туя) через характерний високий вміст смоли "стріляють" під час горіння, що може призвести до пожежі.

Крім того, не варто використовувати для опалення:

  • трухляві дрова та залишки старих дощок;
  • пофарбовану або покриту лаком деревину.

Це може здивувати! Вчені визначили, жінки якого зросту та якої ваги найпривабливіші для чоловіків

субота, 18 січень 2025, 10:26

Жінки у бажанні стати привабливими для чоловіків сідають на дієти, роблять купу косметичних процедур і намагаються досягти параметрів моделей. Однак насправді, чоловіків приваблюють зовсім інші жінки, передають Патріоти України з посиланням на дослідже...

Це може здивувати! Що відбудеться з організмом, якщо відмовитися від білого хліба

субота, 18 січень 2025, 8:52

Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...