Не робіть так! Чому класти таблетки в закрутки категорично не рекомендується

Консервація овочів - особливе мистецтво, тому кожна господиня підходить до нього з цілим багажем секретів і ритуалів, родом з радянських часів, передають Патріоти України.

Щоб банки не вибухали, деякі годинами стерилізують їх з додаванням різних очищувальних засобів, інші обчислюють за календарем вдалі дні для закрутки, а треті користуються перевіреною часом порадою — додавати в огірки або помідори таблетку аспірину, яка, на їхню думку, істотно підвищує термін придатності консервованих плодів, а їх смак стає більш насиченим.

Але що думають з цього приводу фахівці і чи дійсно без ацетилсаліцилової кислоти консервація просто неможлива? У медичній практиці, аспірин широко використовується, як доступний і бюджетний лікарський засіб, для зниження жару і знеболювання. Плюс до всього, при розчиненні, такий препарат створює кисле середовище, в умовах якого не виживають бактерії і згубні організми. За рахунок своєї низької ціни, наявності в кожній радянській аптеці і своїх властивостей, аспірин став справжньою "паличкою-виручалочкою" для всіх домогосподарок того часу, які прагнули продовжити термін придатності консервованої продукції, зокрема, огірків і помідорів.

Але, поки господині радіють від якості консервації з додаванням ацетилсаліцилової кислоти, медики категорично не рекомендують застосовувати дані ліки в кулінарії. А щоб зрозуміти чому, слід просто ознайомитися з переліком негативних наслідків після вживання консервації на аспірині:

  • ліки, настояні в розсолі, виводяться з організму через нирки, надаючи на них сильний руйнівний тиск, що рано чи пізно стане причиною розвитку серйозних хвороб;
  • ацетилка після взаємодії з розсолом працює, як токсичний препарат, який вражає шлунково-кишковий тракт;
  • здоровим людям слід бути обережними з вживанням аспірину, який рекомендовано пити тільки після їжі, а не в процесі, не кажучи вже про хворих на виразку. Саме для даної категорії людей кисле середовище аспірину згубне;
  • часте і ненормоване споживання ацетилсаліцилової кислоти викликає алергічні реакції.

Виходячи з негативних реакцій на організм людини аспірину при взаємодії з розсолом, кілька років тому ВООЗ навіть випустила заборону на використання аспірину в промислових сферах і для заводів харчування, що постачають на ринок консервовану продукцію. Тим часом і кулінари відходять від старомодних ритуалів в процесі консервування овочів, пропонуючи безпечну альтернативу аспірину — яблучний оцет або лимонну кислоту.

Джерело: Ukr.Media

Хіти тижня. Ви будете здивовані смаком! Щоб зробити м'ясо або котлети набагато смачніше - просто карамелізуйте цибулю

вівторок, 26 жовтень 2021, 23:30

Практично всі поважаючі себе кухарі мають у меню страви з додаванням цього апетитного інгредієнта, передають Патріоти України. Так як же смачно карамелізувати цибулю - дивіться нижче:. Інгредієнти:. Приготування:. Багато хто використовує для карамелі...

Хіти тижня. Корисний лайфхак: Коли потрібно перемішувати смажену картоплю, щоб страва вийшла з рум'яною скоринкою і не підгоріла

вівторок, 26 жовтень 2021, 23:05

Смажена картопля - улюблена страва багатьох людей. Однак, навіть в такій простій на перший погляд страві є нюанси. Щоб картопля не підгоріла, але при цьому вийшла із золотистою скоринкою, її потрібно правильно перемішувати. Саме в цьому полягає секрет ...