Незважаючи на погодні гойдалки, весна дедалі впевненіше входить у свої права, і сезон шашликів дедалі ближче, передають Патріоти України.
Звісно, війна внесла жорсткі корективи в життєвий уклад кожного українця, але все ж таки вилазка на природу – найкраща терапія від стресу, в якому ми прожили цю зиму. І тут найголовніше – не зіпсувати головної страви. Знавці виділили 5 найпоширеніших помилок у приготуванні шашлику.
Про те, як правильно підійти до цього процесу, і чого слід уникати при приготуванні шашлику, пише obozrevatel.
В Україні найчастіше для шашлику обирають свиняче м'ясо. Однак треба пам'ятати, що далеко не усяка свинина підходить для цієї страви. Щоб зі свинячого м'яса вийшов класний шашлик, воно має відповідати таким критеріям:
Свіже молоде м'ясо не потрібно замочувати в оцті, поливати соком лимона або соком ківі. Вони й так м'яке. А непотрібна кислота може лише зіпсувати смак продукту. Для хорошого м'яса підходить класика із трьох компонентів: цибулі, солі та перцю. Це все - більше нічого не потрібно.
М'ясу достатнього тго, що воно побуло в маринаді перед приготуванням. Далі його вже нічим поливати не треба. Ба більше, при поливі маринадом під час приготування виходить ефект, протилежний очікуваному: м'ясо стає жорстким і підгорілим через маринад, який на ньому випаровується і підгоряє. Водночас, воно ще й нерівномірно прожарюється на вугіллі і може місцями вийти сирим.
Мабуть, це найпоширеніша помилка. Щоб м'ясо добре просмажилося та одночасно не засохло, залишилося соковитим, його потрібно щільно нанизувати на шампур. Між шматочками не має бути зазорів. А отже, на одному шампурі з шашликом – не місце кільцям цибулі, болгарському перцю, баклажанам або помідорам. Овочі спечуться набагато швидше, ніж м'ясо, і почнуть підгоряти. Зрештою, овочі згорять, м'ясо також підгорить і пересохне, і ви не отримаєте ані смачних овочів, ані соковитого шашлику. Отже, ці компоненти вашої майбутньої трапези краще готувати окремо. А вже потім можна готові овочі покласти на одному блюді із м'ясом.
Маринад із цибулі, солі та перцю – це, звичайно, класика. Однак багато хто все ж любить додати до шашлику складнішу палітру смаків. Знавці процесу радять звернути увагу на зіру та корицю. Вони додадуть м'ясу неповторний аромат. Ну, а для смакового різномаїття радять використовувати сливи або яблука. Вони також здатні освіжити смак та надати йому неповторних ноток.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...