Не робіть так! Головна помилка, яка псує холодець

Така страва, як холодець, потребує особливої технології приготування. Здавалося б, що немає нічого складного, щоб просто відварити м'ясний бульйон, а потім розлити його у тарілки. Але навіть те, в який саме момент ви посолите страву, дуже впливає на смак та консистенцію, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яка помилка може зіпсувати холодець. Вона стосується саме солі.

Що може зіпсувати холодець

Запам'ятайте, що холодець можна солити лише в кінці приготування. Справа в тому, що бульйон потрібно варити достатньо довго – 5-8 годин в залежності від того, яке м'ясо ви обрали. Через це, вода з каструлі точно википить.

Якщо додасте сіль в самому початку – бульйон буде дуже концентрованим та пересоленим. І навіть якщо ви додасте воду – смак страви вже буде зіпсовано.

Коли найкраще солити холодець

Холодець варто солити за півгодини до того, як він буде повністю готовий. Це оптимальний час для того, щоб м'ясо добре просолилось і, при цьому, не було надто насиченим. Також не буде надто випаровуватись вода, і бульйон вийде наваристий, а не водяний.

Скільки солі додавати

На 2 літри бульйону з одного кілограма м'яса потрібно додати півтори чайної ложки солі. Для того, щоб страва мала вдалий смак, потрібно дотримуватись саме такої пропорції.

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...

Фахівці визначили, які бренди авто найменш безпечні при ДТП

субота, 18 січень 2025, 17:56

Коли мова йде про купівлю автомобіля, питання безпеки завжди посідає центральне місце. Системи попередження про виїзд зі смуги руху, подушки безпеки та інші функції часто впливають на вибір покупців, Патріоти України. Однак, як свідчить практика, найкр...