Не робіть так! Головна помилка, яка псує холодець

Така страва, як холодець, потребує особливої технології приготування. Здавалося б, що немає нічого складного, щоб просто відварити м'ясний бульйон, а потім розлити його у тарілки. Але навіть те, в який саме момент ви посолите страву, дуже впливає на смак та консистенцію, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яка помилка може зіпсувати холодець. Вона стосується саме солі.

Що може зіпсувати холодець

Запам'ятайте, що холодець можна солити лише в кінці приготування. Справа в тому, що бульйон потрібно варити достатньо довго – 5-8 годин в залежності від того, яке м'ясо ви обрали. Через це, вода з каструлі точно википить.

Якщо додасте сіль в самому початку – бульйон буде дуже концентрованим та пересоленим. І навіть якщо ви додасте воду – смак страви вже буде зіпсовано.

Коли найкраще солити холодець

Холодець варто солити за півгодини до того, як він буде повністю готовий. Це оптимальний час для того, щоб м'ясо добре просолилось і, при цьому, не було надто насиченим. Також не буде надто випаровуватись вода, і бульйон вийде наваристий, а не водяний.

Скільки солі додавати

На 2 літри бульйону з одного кілограма м'яса потрібно додати півтори чайної ложки солі. Для того, щоб страва мала вдалий смак, потрібно дотримуватись саме такої пропорції.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...