Не робіть так! Головна помилка, яка псує холодець

Така страва, як холодець, потребує особливої технології приготування. Здавалося б, що немає нічого складного, щоб просто відварити м'ясний бульйон, а потім розлити його у тарілки. Але навіть те, в який саме момент ви посолите страву, дуже впливає на смак та консистенцію, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яка помилка може зіпсувати холодець. Вона стосується саме солі.

Що може зіпсувати холодець

Запам'ятайте, що холодець можна солити лише в кінці приготування. Справа в тому, що бульйон потрібно варити достатньо довго – 5-8 годин в залежності від того, яке м'ясо ви обрали. Через це, вода з каструлі точно википить.

Якщо додасте сіль в самому початку – бульйон буде дуже концентрованим та пересоленим. І навіть якщо ви додасте воду – смак страви вже буде зіпсовано.

Коли найкраще солити холодець

Холодець варто солити за півгодини до того, як він буде повністю готовий. Це оптимальний час для того, щоб м'ясо добре просолилось і, при цьому, не було надто насиченим. Також не буде надто випаровуватись вода, і бульйон вийде наваристий, а не водяний.

Скільки солі додавати

На 2 літри бульйону з одного кілограма м'яса потрібно додати півтори чайної ложки солі. Для того, щоб страва мала вдалий смак, потрібно дотримуватись саме такої пропорції.

Дачникам на замітку! Рослини, що "ненавидять" одне одного - їх не можна садити поруч

понеділок, 28 квітень 2025, 10:30

Успішне вирощування овочів на городі залежить не лише від догляду, але й від правильного розташування культур. Виявляється, деякі рослини можуть "не дружити" між собою, негативно впливаючи одна на одну, передають Патріоти України. Це явище відоме у нау...

Дачникам на замітку! Як вивести капустянку з городу назавжди

понеділок, 28 квітень 2025, 8:37

Капустянка або вовчок, медведка чи ведмедка, як її ще по-різному називають городники, вважається однією з найбільш підступних і небезпечних шкідників на городі. Вона нищить усе на своєму шляху: коріння овочів, саджанці, цибулини квітів. Найгірше те, що...