Не робіть так! Головні помилки у приготуванні котлет

Отримати пишні та соковиті котлети на обід - легко! Але важливо при цьому не допустити банальних помилок, які негативно впливають на структуру та смак страви, передають Патріоти України.

Помилка 1

Якщо не додавати вологий хлібний м’якуш у фарш, то про легкість можна забути.

Крім того, цей компонент вбирає сік з м’яса, що дозволяє зробити частування соковитим.

Але тут головне не переборщити, щоб не вийшов безсмачний обід чи вечеря. На 1 кг фаршу буде достатньо 250-300 г хліба.

Помилка 2

Яйця можуть завдати шкоди котлетній “пишності і легкості”. При смаженні білок скручується, блюдо виходить жорстким і сухим.

Якщо фарш добре вимішати, цей компонент буде лише зайвим.

Помилка 3

Кулінари часто додають шматочок сала під час приготування котлет. Роблять вони це не дарма.

Воно дає соковитість, легкість та більш насичений смак.

Також такий спосіб допомагає заощадити на маслі для смаження.

Помилка 4

Котлети треба панірувати.

Завдяки цьому блюдо не стикається повністю з дном, а отже, не пригоряє і добре прожарюється. У результаті виходить апетитна скоринка, а м’ясо всередині залишається соковитим.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Джерело: ПростоВей

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...

Ця кава прискорює обмін речовин! Додайте лише два інгредієнти

вівторок, 23 грудень 2025, 17:14

Звичайна ранкова кава може стати потужним стимулятором метаболізму, якщо додати імбир та гвоздику. Цей напій не лише бадьорить, а й зігріває зсередини, покращує травлення та кровообіг, передають Патріоти України.