Не робіть так! Як не можна готувати курку - стане несмачною і шкідливою

Зіпсувати курку значно простіше, ніж здається. Цей продукт навіть можна зробити шкідливим, якщо зробити декілька необдуманих дій. А найголовніше те, що робить це майже кожна господиня, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування курки. А також про те, чому куповану курку не варто використовувати для супу.

Промивання курки перед приготуванням

Якщо курку просто промити під струменем води, усі бактерії, які є на м'ясі не змиються, а будуть просто розповсюджуватись по всіх поверхнях. Це загрожує зараженням сальмонелою. Найкраще просто промокнути курку паперовим рушником.

Нерозігріта сковорідка

Саме через таку помилку курка прилипає до сковорідки і горить. Спочатку дуже добре потрібно розігріти саму сковорідку, потім олію. І лише після цього викладати м'ясо.

Приготування бульйону з магазинної птиці

Курка, яка продається в магазині, – це бройлер. Таке м'ясо можна запікати, смажити, тушкувати, але для бульйону воно не підходить – потрібного навару не вийде. Тому для супу найкраще купити домашню курку на ринку.

Саме в першому бульйоні накопичуються усі бактерії. Тому коли вода починає кипіти – її одразу потрібно злити і додати нову, чисту. Далі продовжувати варити суп звичним способом.

Розмороження курки в мікрохвильовці

В мікрохвильовці дуже нерівномірно розподіляється температура. В результаті – з одного боку продукт буде вкритий льодом, а з іншого – частково приготується. А якщо залити курку гарячою водою – є ризик розповсюдження бактерій. Тому найкращий варіант – покласти м'ясо в миску і залити холодною водою.

Приготування курки одразу з холодильника

Саме ця помилка робить м'ясо жорстким після приготування. Курку потрібно залишити на декілька хвилин за кімнатної температури. Так вона адаптується і вийде дуже соковитою потім.

Замороження курки повторно

М'ясо, яке заморожувались декілька разів, смачним не буде ніколи. Якщо ви вже дістали курку з морозильної камери – готуйте її всю. Можна частину залишити на наступний день.

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...