Не робіть так! Яка помилка може зіпсувати смак котлет і зробить їх менш “соковитими”

Якщо ви любите ароматні, рум’яні та смачні котлетки, спробуйте застосувати в процесі їх приготування ці правила – така м’ясна страва стане ще соковитішою та апетитнішою, передають Патріоти України.

Подробиці

У процесі приготування котлет відмовтеся від використання молока: хліб краще замочувати в холодній кип’яченій воді. При смаженні білок молока і м’яса починає взаємодіяти, що позбавляє страву соковитості. З цієї причини в котлети не варто додавати яйця.

Їх можна включати до списку інгредієнтів тільки в тому випадку, якщо йдеться про рибні котлети або котлетний фарш з овочів та круп.

Щоб м’ясна страва буквально спливала соком, професіонали додають у середину кожної котлетки шматочок вершкового масла та шматочок льоду.

Викладавати заготовки з фаршу слід лише тоді, коли сковорода стане дуже гарячою. При цьому її поверхня має покривати товстий шар олії – це потрібно, щоб на котлетах з’явилася піджарена скоринка.

Як тільки котлетки покриються рум’янцем з кожного боку, поспішіть зменшити вогонь і продовжуйте смаження на маленькому вогні ще близько 10-15 хвилин.

Джерело: ПростоВей

Це варто знати! Чи зневоднює нас кава

вівторок, 16 грудень 2025, 23:10

Для багатьох із нас аромат кави вранці є одним із найефективніших способів розпочати день. Однак коли ми тягнемося до улюбленої чашки гарячого напою, тихий голос в глибині свідомості повторює попередження про те, що кава нібито вимиває воду з організму...

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...