Не робіть так! Поширена помилка, через яку холодець виходить мутним і несмачним

Смачний холодець, наряду із соковитими голубцями, багато для кого є продуктом, який готується виключно на застілля. Рідше, але буває, що його готують як щоденну їжу. Найвище цінується холодець, який виходить і смачним, і прозорим, передають Патріоти України.

Але часто тільки досвідчені кулінари знають, як приготувати холодець, щоб він не був каламутним. Подробиці розповіли на ProstoWay.

У випадку з холодцем його прозорість залежить від багатьох факторів. Перш за все, потрібно правильно вибрати м’ясо, а також правильно його обробити перед початком приготування. Найчастіше холодець готують зі свинини чи яловичини, іноді додають птицю. Для кращого желювання обирають частини зі шкірою та хрящами — в них багато колагену.

Як приготувати прозорий бульйон для холодцю?

М’ясо, обране для холодцю, слід попередньо замочити на кілька годин. Потім його треба ретельно промити та пошкребти частини, на яких є шкіра.

Потім м’ясо ставимо варити. Після закипання зливаємо воду, промиваємо каструлю під проточною водою. Потім наливаємо чисту воду та томимо м’ясо 5-6 годин на повільному вогні.

Овочеву складову бульйону — цибулю, моркву та корінь селери додають наприкінці варіння. Холодець варять з ними ще близько години. За 30 хвилин до кінця варіння слід додати спеції. Вони повинні бути цілими шматочками, а не мелені.

Після закінчення варіння бульйон декілька разів проціджуємо через марлю. Лише після цього можна заливати.

Якщо бульйон все ж помутнів, у воду можна додати суміш із 0,5 склянки холодної води та двох збитих білків. Також мутність прибере шматочок льоду та лимонна кислота.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...