Не робіть так! ТОП-4 гігієнічні звички, через які ви можете захворіти

Догляд за собою важливий для психічного та фізичного здоров’я. Ви можете прийняти контрастний душ, щоб збадьоритись або прийняти теплу ванну з оліями та сіллю, щоб відновитись та краще спати протягом ночі, передають Патріоти України.

Пам’ятайте, що брудна шкіра — це не тільки естетично непривабливо, а і є загрозою для стану здоров’я. В Eat This, Not That поділились деякими гігієнічними звичками, які можуть нашкодити та від яких слід позбавитись.

Важливість гігієнічних звичок

Щоденна гігієна важлива для запобігання інфекційним захворюванням, оскільки водні процедури допомагають видаляти бактерії та віруси з поверхні шкіри. Регулярне миття рук, обличчя, тіла, а також чищення зубів необхідні не лише для гарного вигляду, але й для здоров'я. Пам'ятайте, що гігієна допомагає уникнути проблем з грибками, вошами та запаленням шкіри.

Не мити руки з милом

Не забувайте мити руки, оскільки це важливий спосіб уникнути захворювань. Мікроби не тільки можуть бути небезпечними для шкіри, а й передаватися через дотик до обличчя. Таким чином, мікроби можуть потрапити в їжу, що підвищує ризик шлунково-кишкових захворювань.

Не мити кожну частину тіла під душем

Очищення всіх частин тіла під час душу чи під час приймання ванни, важливе для запобігання різним хворобам. Зокрема, ретельно мийте пахви, зону під грудьми, пахову область, сідничні складки та інші зони, оскільки вони можуть бути вологими та сприятливими для розвитку мікробів та інфекцій.

Не використовуєте зубну нитку

Чистити зуби потрібно, але не менш важливо використовувати зубну нитку, щоб досягти повноцінного очищення. Зубна нитка видаляє залишки їжі та наліт, куди зубна щітка не дістає, що запобігає карієсу та іншим проблемам. Регулярне використання зубної нитки допоможе підтримувати здоров'я всієї ротової порожнини.

Надмірне вмивання обличчя

Очищайте обличчя щодня, щоб позбутися жиру, макіяжу та бруду. Однак не виконуйте надмірного миття більше ніж 2-3 рази на день, що може спричинити проблеми. Занадто часте очищення може знищити природні жири на шкірі та погіршити стан акне.

Психологічний тест: Виберіть гілку горобини - і дізнайтеся, що чекає на вас цього місяця

вівторок, 10 вересень 2024, 18:30

Який подарунок приготувала вам доля у вересні: візуальний тест, передають Патріоти України. Що чекатиме на вас у вересні, що приготувала вам доля цього місяця. Щоб дізнатися про це, потрібно вибрати один з варіантів гілок горобини. Що вас більше приваб...

Варто знати! Які крупи потрібно мити перед варінням, а які можна сипати одразу в каструлю

вівторок, 10 вересень 2024, 18:07

Господині сперечаються, чи потрібно мити крупу перед її приготуванням. Проте насправді все залежить від виду крупи, а не способу приготування, передають Патріоти України. Незважаючи на те, що сучасні технології дозволяють забезпечити дотримання гігієні...