Не робіть так! ТОП-4 помилки при випіканні пирогів, які досі допускає більшість господинь

Приготування пирогів належить до дій, які виконувала на кухні майже кожна господиня, передають Патріоти України.

Процес здається простим, зрозумілим та звичним.

Однак насправді випікання цих кулінарних виробів супроводжується чималою кількістю помилок.

Подробиці

Ці помилки допускаються як кулінарами-початківцями, так і досвідченими господинями.

1.Ігнорування рецептів

При приготуванні пирогів слід враховувати всі нюанси, вказані в рецепті.

Нехтувати вимогами до обсягу інгредієнтів у жодному разі не можна: така безтурботність може негативно вплинути на смакові якості страви.

2.Використання соди

Хочеться, щоб пиріг вийшов повітряним. Багато господинь за звичкою використовують для досягнення цієї мети соду.

Однак ця рекомендація давно застаріла: зараз немає дефіциту розпушувачів, які на відміну від соди точно не додають у випічку зайвих смаків.

3.Небажання робити рідку начинку густішою

Нерідко при приготуванні пирогів використовуються рідкі компоненти, наприклад, варення.

Дуже часто рідке варення витікає з пирога. Щоб запобігти цьому, потрібно загуснути начинку. Для цього можна застосувати трохи крохмалю.

4.Часте відкриття духовки

Безперечно, хочеться регулярно перевіряти ступінь готовності пирога. Однак якщо під час випікання страви занадто часто відкривати духовку, то температурний режим порушиться.

Підсумком може стати недостатній ступінь готовності та пишності пирога. Тому не відкривайте духовку хоча б перші півгодини.Приготування пирогів належить до дій, які виконувала на кухні майже кожна господиня.

Процес здається простим, зрозумілим та звичним.

Однак насправді випікання цих кулінарних виробів супроводжується чималою кількістю помилок.

Подробиці

Ці помилки допускаються як кулінарами-початківцями, так і досвідченими господинями.

1.Ігнорування рецептів

При приготуванні пирогів слід враховувати всі нюанси, вказані в рецепті.

Нехтувати вимогами до обсягу інгредієнтів у жодному разі не можна: така безтурботність може негативно вплинути на смакові якості страви.

2.Використання соди

Хочеться, щоб пиріг вийшов повітряним. Багато господинь за звичкою використовують для досягнення цієї мети соду.

Однак ця рекомендація давно застаріла: зараз немає дефіциту розпушувачів, які на відміну від соди точно не додають у випічку зайвих смаків.

3.Небажання робити рідку начинку густішою

Нерідко при приготуванні пирогів використовуються рідкі компоненти, наприклад, варення.

Дуже часто рідке варення витікає з пирога. Щоб запобігти цьому, потрібно загуснути начинку. Для цього можна застосувати трохи крохмалю.

4.Часте відкриття духовки

Безперечно, хочеться регулярно перевіряти ступінь готовності пирога. Однак якщо під час випікання страви занадто часто відкривати духовку, то температурний режим порушиться.

Підсумком може стати недостатній ступінь готовності та пишності пирога. Тому не відкривайте духовку хоча б перші півгодини.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...