Не викидайте старе пожовкле сало! Ось що можна з нього приготувати

Сало - головна гордість української кухні, і викидати такий цінний і смачний продукт дуже прикро. Навіть якщо сало пожовкло, обвітрилося і стало жорстким - йому можна дати "друге життя" і приготувати з нього смачну закуску. Підказуємо кілька варіантів використання старого сала на кухні, передають Патріоти України.

Чи можна їсти старе сало

Якщо сало пожовкло і обвітрилося, то воно довго зберігалося. Їсти таке сало можна, якщо його термін зберігання не перевищив 30 днів в холодильнику і 12 місяців в морозилці. Однак на смак старе сало відрізняється від свіжого, до того ж воно більш жорстке. Після довгого зберігання сало може вбирати запах холодильника і сусідніх продуктів, що також псує смак продукту.

Як відновити старе сало

Якщо шматок старого сала залежався в холодильнику, йому можна повернути свіжий смак. Для цього сало викладіть в підходящий посуд. Якщо шматок великий (більше розміру долоні), то його потрібно нарізати на кілька частин. Залийте старе сало молоком і поставте на плиту на невеликий вогонь на 20 хвилин. Потім вийміть і остудіть сало.

Смалець зі старого сала

Пожовкле старе сало послужить вам повторну службу, якщо перетопити його в смалець. Для цього наріжте сало на невеликі шматочки і посмажте на гарячій сухій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до яєчні або дерунів, а розтоплений смалець зі сковороди злийте в банку і зберігайте в холодильнику.

Старе солоне сало в борщ

Заправка для борщу зі старого сала виходить навіть ароматнішою, ніж зі свіжого продукту. Для цього старе солоне сало заливають теплою водою і залишають на 1 день при кімнатній температурі. Потім розтирають в ступі з часником або перемелюють в м'ясорубці, і додають в борщ в кінці варіння.

Намазка зі старого сала

  • Сало - 300 г.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Чорний перець мелений - 0,5 ч. л.
  • Паприка солодка мелена - 0,5 ч. л.
  • Зелень і сіль за смаком.

Сало з іншими інгредієнтами перемолоти через м'ясорубку через дрібну сіточку. Зелень дрібно порубати ножем і змішати з намазкою. Зберігати намазку зі старого сала в холодильнику.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...