Ніжний, як мрія, та не темніє: Рецепт паштету з курячої печінки від судді "МастерШефа"

Паштет з курячої печінки — найпростіший, але смачний рецепт від кулінара Володимира Ярославського, який Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 250 г моркви
  • 75 г стебла селери
  • 200 г вершкового масла 82,5%
  • 20 г меду
  • Сіль, запашний і чорний перець
  • Чебрець
  • Рослинна олія для смаження

Очищаємо печінку від плівок і дуже уважно — від жовчі. Овочі очищаємо і нарізаємо довільно — 1,5 на 1,5 см кубиком, наприклад, хоча мені завжди хочеться моркву нарізати тонше.

Розігріваємо сотейник. Обсмажуємо спочатку моркву до легкої рум'яної скоринки, потім додаємо цибулю і обсмажуємо разом з морквою. Додаємо селеру і ще трохи обсмажуємо (всі овочі повинні вийти красивими, злегка рум'яними і дуже смачно пахнути).

Далі трохи відсуваємо овочі з дна сотейника і кладемо туди печінку. Обсмажуємо з усіх боків хвилин 5-7 (всі обсмаження ми робимо для приємного смаку і аромату готового паштету — не хочу запаху сирої цибулі або вареної печінки).

Додаємо духмяний перець, сіль, чорний перець і свіжий чебрець і закриваємо кришкою.

Тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, на повільному вогні мінімум 12-15 хвилин. За цей час печінка готується і починає виділяти багато вологи.

Відкриваємо кришку і випаровуємо зайву вологу 5-10 хвилин (залежить від обсягу продуктів).

Результат — розтушкована соковита печінка, м'які теж протушковані овочі, смачно за сіллю і перцем.

Тепер додаємо мед. Даємо охолонути і двічі пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо м'яке масло і ще раз пропускаємо через м'ясорубку.

Якщо хочете прямо ідеальної, ніжної і однорідної текстури, можна ще «пробити» ручним блендером і протерти через сито. Якщо немає бажання — пропустіть з маслом через м'ясорубку кілька разів.

Такий паштет дуже м'який, ніжний і не темніє. Легкий і приємний і за смаком, і за засвоюваністю.

Далі можна вже заливати винним желе або покривати зверху фруктовим... але це вже окрема історія!

Не робіть помилок! Названо дрова, які краще не брати для опалення каміна чи печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 23:10

Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...

Особливий тест: Виберіть сніжинку, щоб дізнатися, чи здійсняться ваші мрії нового року

п’ятниця, 22 листопад 2024, 19:04

Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...