Ніжний, як мрія, та не темніє: Рецепт паштету з курячої печінки від судді "МастерШефа"

Паштет з курячої печінки — найпростіший, але смачний рецепт від кулінара Володимира Ярославського, який Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 250 г моркви
  • 75 г стебла селери
  • 200 г вершкового масла 82,5%
  • 20 г меду
  • Сіль, запашний і чорний перець
  • Чебрець
  • Рослинна олія для смаження

Очищаємо печінку від плівок і дуже уважно — від жовчі. Овочі очищаємо і нарізаємо довільно — 1,5 на 1,5 см кубиком, наприклад, хоча мені завжди хочеться моркву нарізати тонше.

Розігріваємо сотейник. Обсмажуємо спочатку моркву до легкої рум'яної скоринки, потім додаємо цибулю і обсмажуємо разом з морквою. Додаємо селеру і ще трохи обсмажуємо (всі овочі повинні вийти красивими, злегка рум'яними і дуже смачно пахнути).

Далі трохи відсуваємо овочі з дна сотейника і кладемо туди печінку. Обсмажуємо з усіх боків хвилин 5-7 (всі обсмаження ми робимо для приємного смаку і аромату готового паштету — не хочу запаху сирої цибулі або вареної печінки).

Додаємо духмяний перець, сіль, чорний перець і свіжий чебрець і закриваємо кришкою.

Тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, на повільному вогні мінімум 12-15 хвилин. За цей час печінка готується і починає виділяти багато вологи.

Відкриваємо кришку і випаровуємо зайву вологу 5-10 хвилин (залежить від обсягу продуктів).

Результат — розтушкована соковита печінка, м'які теж протушковані овочі, смачно за сіллю і перцем.

Тепер додаємо мед. Даємо охолонути і двічі пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо м'яке масло і ще раз пропускаємо через м'ясорубку.

Якщо хочете прямо ідеальної, ніжної і однорідної текстури, можна ще «пробити» ручним блендером і протерти через сито. Якщо немає бажання — пропустіть з маслом через м'ясорубку кілька разів.

Такий паштет дуже м'який, ніжний і не темніє. Легкий і приємний і за смаком, і за засвоюваністю.

Далі можна вже заливати винним желе або покривати зверху фруктовим... але це вже окрема історія!

Дуже смачно! Як приготувати пишні оладки: Детальний рецепт і 6 лайфхаків

четвер, 25 лютий 2021, 16:14

Як приготувати оладки, щоб вони вийшли не тонкими міні-млинцями, а апетитними та пухкими? У приготуванні пишних оладок немає нічого складного, головне - дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України. А тепер, власне, рецепт. Для приготуванн...

Секретний японський рецепт: Курочка в кисло-солодкому соусі з овочами за 30 хвилин

четвер, 25 лютий 2021, 13:59

Не знаєте, що такого оригінального приготувати на вечерю, щоб і швидко, і смачно? Патріоти України пропонують вашій увазі надзвичайно легкий у приготуванні рецепт курочки гунбао. Курочка гунбао – чудово смакуватиме на вечерю або обід. Кисло-солодкий см...