Огородникам на замітку! Як отримати гарний врожай перцю - секрети справжнього господаря

Квітень — місяць, сприятливий для робіт на городі, вже можна щось посіяти й у відкритий ґрунт. Про секрети вирощування перцю розповів господар з Вінниччини Віталій Поймало. Він зазначив, що перець потребує особливого підходу від посіву насіння до врожаю. Це теплолюбна рослина, яку необхідно забезпечити регулярним поливом і достатнім освітленням, передають Патріоти України.

«Грунт для розсади перцю повинен бути пухким і повітропроникним, — радить господар. — ⁣Після того, як перець почне рости, підтримуємо температуру +16…+18 вдень та +12…+14 вночі протягом 2−3 днів, потім температуру підвищуємо до +22…+24 вдень та +18…+20 вночі. До речі, низька позитивна температура загартує розсаду. Вона вийде міцною, кремезною і дасть врожай раніше, ніж незагартована.

Цілодобово підсвічуйте розсаду з появи петельки сходів до утворення першого справжнього листочку. Навіть уночі фотосинтез продовжується і перець росте.

⁣Рівномірно поливайте розсаду перцю, навіть незначні перепади вологи викликають старіння коріння, тому ґрунт завжди повинен бути вологим. Підтримуйте вологість повітря в межах 60−70%, це гарантія повного розкриття листя та правильного формування рослини".

Обов'язково, за словами господаря, слід підгодовувати перець водорозчинними добривами. «Двічі на місяць поливайте перець біогумусом — він стимулює розвиток кореневої системи, — радить Віталій Поймало. — Обов'язково видаляйте першу квітку. Якщо перець зав'яжеться, то буде тягнути всі сили на себе, а якщо квітів не буде, то після висадки рослина пустить всі сили на формування кореневої системи та листя, що послужить основою для рясного врожаю надалі».

Забудьте про це! Лікар розніс популярний метод лікування

вівторок, 7 травень 2024, 18:54

"Йодну сітку" багато хто використовує при болях в суглобах, травмах та розтягненні зв’язок, при постін‘єкційних інфільтратах, для діагностики йододефіциту, при нежиті тощо. Але цей засіб лікування не доказовий, передають Патріоти України з посиланням н...

Яка ваша найсильніша риса характеру - цей тест на листя розповість усю правду

вівторок, 7 травень 2024, 18:12

Пропонуємо психологічний тест, який на думку психологів, розкаже про вас усю правду, передають Патріоти України. . Деталі. Ви любите бути у центрі уваги. Ви - екстраверт, який любить людей. . Ви веселі та легкі у спілкуванні. . Любите приймати спонта...