Ось що потрібно зробити, щоб взуття не промокало під дощем та снігом - корисний лайфхак на зиму

Пізня осінь - це найчастіше час дощів та холодної похмурої погоди, а зима - це холод, лід та сніг. У цей час важливо придбати тепле, зручне взуття. Серед модних та стильних моделей чобіт та черевиків є також замшеві варіанти, які можуть промокнути, однак і із цієї ситуації є вихід, передають Патріоти України.

Як повідомляє prostoway, їли заздалегідь подбати про своє взуття, то всю осінь і зиму можна проходити в замшевому взутті, і при цьому у вас жодного разу не промокнуть ноги. Якщо ж нічого не робити, готуйтеся до того, що як мінімум вам доведеться скоро купувати нове взуття.

Що робити, щоб взуття не промокало

  • Замшеве взуття — найпростіша відповідь: потрібно скористатися будь-яким водовідштовхувальним засобом, який ви тільки знайдете в магазині. До складу таких засобів входить натуральний віск, що створює тонкий захисний шар взуття, відштовхуючи воду.

Якщо на ваших замшевих чоботях є соляні розлучення, після того, як ви їх намочили, то не забудьте, перш ніж захистити взуття від вологи — позбутися розлучень. З цією проблемою допоможе впоратися звичайний оцет — просочіть їм ватяний диск та протріть проблемні ділянки. Після його висихання можна вже користуватися водовідштовхувальним засобом.

  • Шкіряне взуття — також можна скористатися магазинним просоченням, а можна приготувати народний засіб. Для цього вам знадобиться: гліцерин (20 г), рідкий риб’ячий жир (40 г), скипидар (30 г), бджолиний віск (10 г). Усі компоненти потрібно розтопити на вогні, потім змішати з гліцерином та нанести на взуття.

Дачникам на замітку! Як врятувати помідори від фітофторозу

субота, 24 травень 2025, 17:28

Помідори є однією з найпопулярніших культур, а також одними з найлегших у вирощуванні. Однак, хоча існують сорти, стійкіші до хвороб, фітофтороз може стати великою проблемою на шляху до гарного урожаю, передають Патріоти України. Фітофтороз – це грибко...

Це справді працює! Додайте всього лише один інгредієнт - і молоко не скисатиме декілька днів

субота, 24 травень 2025, 12:30

Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання, передають Патріоти України з посиланням ...