От у чому причина! Дієтолог назвав причини постійного почуття голоду

Постійне почуття голоду між їжею з'являється через хронічний стрес, приймання деяких лікарських препаратів і неправильне харчування. Про ці та інші причини появи непереборної тяги до їжі розповів виданню Daily Mail дієтолог Роб Хобсон, передають Патріоти України.

Він зазначив, що почуття голоду швидко повертається, якщо основне приймання їжі було надто легким і організм не отримав потрібного обсягу корисних речовин. Такий же ефект буде і після рясної трапези, попередив дієтолог, якщо вона складалася зі смаженої картоплі, гамбургерів та солодощів.

«Ці вуглеводи, які швидко перетравлюються і провокують падіння рівня цукру в крові, що може посилити почуття голоду», — пояснив фахівець.

За його словами, в ідеалі щоденний раціон повинен включати білки, клітковину та вуглеводи, тоді організм отримає необхідні для роботи елементи й не відчуватиме постійної потреби в їжі.

Окрім дієти, голод можуть провокувати й інші фактори, каже Хобсон. Найпоширенішими він назвав недосипання, хронічний стрес та тривале приймання антидепресантів. Також, за його словами, багато хто любить перекусити просто від нудьги. Згодом це стає звичкою, через яку людина не відчуває насичення і продовжує їсти, навіть якщо насправді не голодна.

Дачникам на замітку! Як за допомогою соди отримати гарний урожай огірків

вівторок, 29 квітень 2025, 18:30

Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...

Все просто! Як перетворити бананові шкірки на добриво для рослин

вівторок, 29 квітень 2025, 16:12

Кімнатні рослини з великим гладеньким листям корисно натирати шкірочкою з банана, адже вона містить калій, кальцій, азот, магній та інші поживні речовини, передають Патріоти України. Можна зробити настоянку для вазонів. Для цього шкірку 1 банана залива...