От у чому секрет! Що корисного додати в каву, щоб збадьоритись

Кава — це більше ніж просто напій. Це щоденна необхідність та ранковий ритуал, що може покращити настрій та надати організму заряд сил та енергії.

І хоча допустима норма такого напою на день обмежена через певні ризики для здоров’я, кава містить антиоксиданти, дію яких можна посилити корисними добавками. Що саме збагачує смак та користь кави, дізнавалися в OBOZ.UA.

Кориця

Кориця, відома своїм ароматним смаком, може покращити напій природною, зробивши його солодкуватим навіть без додавання цукру. Ця спеція багата на антиоксиданти і може регулювати рівень цукру в крові, зменшуючи запалення. Крім того, додавання дрібки кориці до кави підвищує життєвий тонус.

Цикорій

Вас може зацікавити:"Холостяк" Олександр "Терен" озвучив принципову умову під час кастингу на СТБ: які жінки не мають шансу

Корінь цикорію часто використовуваний у каві по-новоорлеанськи, яку готують невеликими порціями. Крім того, цикорій можна заварюватися разом з кавою, пом'якшуючи її гіркоту. Цикорій знижує вміст кофеїну, додаючи каві горіхового та земляного смаку.

Протеїн

Тренд "proffee" - суміш протеїнового порошку та кави. Такий рецепт набув популярності в TikTok завдяки своїм білковим та енергетичним перевагам. Додавання протеїнового порошку до кави забезпечує відчуття ситості, сприяє відновленню м'язів та покращує метаболізм впродовж дня.

Лимон

Додавання лимона до кави може покращити травлення та підсилити смак. Крім того, така суміш сприяє схудненню та відома своїми оздоровчими властивостями, що прискорює метаболізм та підтримує травлення.

Додаткові поради

Використання фільтрувального паперу для приготування кави знижує рівень холестерину, зберігаючи при цьому кофеїн та корисні антиоксиданти. Додавайте до кави натуральні продукти, такі як незбиране молоко, яке корисніше за комерційне знежирене молоко або штучні вершки.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...