От у чому секрет! Зробіть підливу до м’яса такою ж смачною, як у ресторані

Як би не запевняли багато хто, що домашня кухня найкраща, але часом м’ясо з підливою, яке подають у звичайній їдальні, здатне просто звести з розуму. Повторити рецепт на кухні вдається не кожній господині і не завжди. Розповідаємо, у чому секрет, передають Патріоти України.

Нам знадобляться:

  • свинина або яловичина – 700 г;
  • вода – 700 мл;
  • середня цибулина – 2 шт.;
  • томатна паста — 1 ст. л.;
  • борошно пшеничне – 1,5 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений і перець горошком до смаку;
  • цукор – 1/3 ч. л.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • олія — 2 столові ложки.

Як готувати

Готувати м’ясо та підливу найкраще в сковороді чи сотейнику. На все потрібно десь 1,5 години часу.

М’ясо потрібно нарізати кубиками середньої величини, після чого обсмажити на олії та на великому вогні.

Після того, як випарується вся волога, потрібно зняти м’ясо і перекласти його в казан на слабкий вогонь.

Почищену та нарізану кубиками цибулю потрібно обсмажити до золотистого кольору, посипаючи її цукром.

Потім цибуля вирушає до м’яса, заливається водою і накривається кришкою. Готувати м’ясо потрібно періодично помішуючи.

Як тільки закипить бульйон, потрібно 3 ополоники відлити в окремий посуд.

Далі. На розігріту сковороду покладіть вершкове масло, борошно і обсмажте її, перемішуючи до появи золотистого відтінку, але не до коричневого кольору.

Потім вилити сюди м’ясний бульйон, продовжуючи перемішувати і не знімаючи з вогню. Соус повинен вийти однорідним.

Після цього вилийте суміш у казан з м’ясом і добре все перемішайте.

Додайте сіль та спеції, а також томатну пасту.

Продовжуйте тушкувати до готовності м’яса – 40 хвилин для свинини або 1 годину для яловичини.

Смачного!

Народні прикмети на 20 квітня. Що українці спрадавна уникали цього дня, аби між чоловіком і дружиною не частішали сварки

субота, 19 квітень 2025, 7:05

20 квітня за новим стилем (3 травня за старим) вшановують пам'ять преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За юліанським календарем цього дня вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. ....

А ви це знали? Як укус кліща може спричинити алергію на м’ясо

субота, 19 квітень 2025, 6:44

Навесні та влітку все більше людей вирушають на природу, насолоджуючись походами, пікніками та лісовими прогулянками. Проте серед сонця й зелені ховається серйозна небезпека – кліщі, передають Патріоти України. Один з їх укусів може викликати не лише з...