Пахнуть як люксові парфуми! Які кімнатні квіти забезпечать неймовірний аромат вдома

Існує чимало способів поліпшити аромат в оселі - аромалампи та аромадифузори, палички східних пахощів, різноманітні освіжувачі. Жоден з них не дасть такого ж аромату, як справжня квітка. Але які існують кімнатні рослини, здатні наповнити оселю чудовим запахом? Насправді, варіантів не так вже й мало, передають Патріоти України.

Лаванда

Так, цю неймовірно пахучу траву можна вирощувати в горщику на підвіконні. Причому вона добре почувається саме на сонячній стороні. Сезон цвітіння лаванди припадає на літо, а цвіт і, відповідно, аромат, тримаються досить довго. Мінус в тому, що ця рослина токсична для котів та собак.

Бегонія вічноквітуча

Назва цієї рослини говорить сама за себе – при хорошому догляді вона випускатиме ароматні квітки цілий рік. До того ж вона невибаглива до умов утримання і підійде навіть початківцям. Як і до лаванди, тварин до неї краще не підпускати.

Цитрусові

Будь-яку рослину із сімейства цитрусових варто тримати вдома не так заради урожаю, як заради тонкого солодкого аромату, який випускають її квіти. Флердоранж, тобто есенція з квітів апельсина, є одним з улюблених інгредієнтів парфумерів, тож які чудові пахощі будуть у вашій кімнаті в період цвітіння, можна запросто уявити.

Орхідеї

Так, із цією рослиною доведеться трошки повозитись – підібрати для неї правильний ґрунт, воду, температуру, освітлення. Але в нагороду ви отримаєте неперевершеної краси квіти і прекрасний аромат. Досвідчені любителі орхідей особливо рекомендують цимбідіуми за їхній свіжий запах та білосніжну брассаволу вузлувату (Brassavola nodosa), яка пахне особливо сильно і солодко.

Тубероза

Ще один поширений парфумерний аромат, який можна виростити у себе на підвіконні. Квіти туберози пахнуть дуже інтенсивно, тому, якщо ви любите ніжні пахощі, пошукайте інші варіанти. Якщо ж ви готові до сильного запаху у кімнаті, забезпечте туберозу прямим сонячним світлом і рясним поливом, а під час цвітіння зрізайте частину цвітоносних стебел – так тубероза буде більш продуктивною, а у вас з’явиться прекрасний букет. Але для домашніх тварин ця красуня небезпечна.

Хойя

Цей південноазійський кущ при правильному догляді цвіте від першого впевненого весняного тепла і до першої осінньої прохолоди і весь цей час поширює навколо себе ніжні пахощі. В домашніх умовах як правило вирощують хойю прекрасну, але це досить примхлива рослина, тому краще мати певний досвід, перш ніж пробувати її виростити. Найкраще почувається і виглядає у підвісних кашпо.

Еухаріс

Його ще називають кімнатним нарцисом за схожість квітів. Але й за походженням він також є цибулинною рослиною сімейства амарилісових. Цвіте еухаріс у листопаді-грудні, а найбільш старанних садівників може порадувати ще й наприкінці весни. Як і будь-який представник амарилісових, він є токсичним для тварин.

Жасмин

І цей популярний садовий кущ здатний цілком комфортно почуватись в домашніх умовах. Але з усіх видів пахнутиме найкраще саме білий жасмин (Jasminum polyanthum). Період його цвітіння припадає на зиму, а виглядає ця рослина найкраще у підвісних кашпо, з яких спускає красиві квітучі пагони.

Плюмерія

Південноамериканська рослина в домашніх умовах квітне усе літо досить крупними квітами, які чудово пахнуть. Хоча аромат у різних видів плюмерій може різнитись – від схожого на запах цитрусу до майже трояндових пахощів. Рослина полюбляє сонячне світло і рясний полив, але є дуже небезпечною для домашніх тварин.

Джерело: Обозреватель

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...