Перевірте себе! Тесту Шонді 80 років - і він до цих пір найкращий у пошуку прихованих рис особистості!

Тест Шонді був розроблений угорським лікарем та психологом Леопольдом Шонді в 1930-ті роки. У процесі клінічної роботи він виявив певну закономірність, якій підпорядковується вибірковість людини в спілкуванні з оточуючими, передають Патріоти України.

Припустивши, що неусвідомлений потяг до подібних собі облич, має генетичну зумовленість і базуючись на психоаналізі Зигмунда Фрейда, Шонді розробив концепцію «аналізу долі», а великі дані клініко-генетичних досліджень лягли в основу «тесту восьми потягів».

Метод тестування полягає в тому, що людині пропонується вибрати найбільш і найменш симпатичні портрети різних чоловіків і жінок. Кожен портрет відображає в найбільш загостреному вигляді прояв одного з восьми основних базисних людських потягів і виявляє ту чи іншу проблему або патологію обстежуваного.

Подивіться на ці 8 фото (всі вони – пацієнти Шонді). Яке обличчя здається вам найстрашнішим? З ким із цих людей ви найменше хотіли б застрягти в ліфті?

Запам’ятайте свою відповідь!

Будь ласка, не потрібно перекручено інтерпретувати результати тесту. Вони ні в якому разі не означають, що у вас розлад психіки. Єдине, навіщо він потрібен і навіщо був створений, – щоб виявити передумови до приглушеним внутрішнім імпульсам і поривам відповідно до психоаналітичної теорії.

Розшифровка тесту:

1. Садизм.

Найімовірніше, в дитинстві ви придушували прояви авторитаризму в своїй поведінці, тягу до домінування і погані нахили. Якщо ви вибрали портрет цієї людини, в своїй підсвідомості ви пригнічуєте образливі і принизливі пориви по відношенню до оточуючих.

В цілому ви – мирна і нешкідлива людина, завжди готова допомогти іншим. Якщо ви працюєте в офісі, то вашому начальнику буває важко керувати вами.

Коли ви не хочете щось робити, то штучно створюєте перешкоди (наприклад, навмисно спізнюєтеся на роботу або ходите, показуючи, що у вас немає настрою). Перед лицем труднощів або кривдниками ви займаєте позицію пасивного опору і ігнорування, які врешті-решт стомлюють джерело ваших проблем.

2. Епілепсія.

Говорячи про розлади особистості, які стосуються розладів мозку (як у випадку з епілепсією), потрібно відзначити характерні риси цього діагнозу, як: імпульсивність, дратівливість, раптовий викид гніву і агресії. Якщо цей чоловік народжує в вас почуття страху або відрази, то, швидше за все, в дитинстві ви придушували саме такі прояви почуттів.

Найімовірніше, ви – добра, миролюбива людина. Будучи мирним і доброзичливим, ви справляєте враження відповідальної особистості, здатної до самоконтролю. Ви тверді і стабільні в своїх почуттях і легко налагоджуєте контакт з людьми, ідеями та подіями.

3. Кататонія.

Характерні риси цього психічного розладу – зайва стимуляція уяви, від якої вона стає хворою, і негативною. У разі, якщо у вас викликав негативні почуття цей чоловік, в вас, швидше за все, пригнічується уявна гіперактивність, яка (якщо не відправити її глибоко в підсвідомість) змушує втрачати зв’язок з реальністю.

Ви за своєю природою – консерватор, який з підозрою ставиться до різного роду змін та інновацій. Ви недовірлива, боязка людина, яка з працею пристосовується до нового.

Найсильніший ваш страх – втратити самоконтроль. Ви уразливі, затиснуті і дуже стримані. Ніколи не відхиляєтеся від свого кодексу поведінки.

4. Шизофренія.

Особистість шизофреніка відрізняється сильною апатією, спотворенням думок і проявом несумісних емоцій. Якщо при вигляді цієї особи у вас по шкірі пробігають мурашки, значить, в дитинстві ви придушували байдужість по відношенню до інших і боялися абстрагуватися від речей і подій.

Як особистість ви досить товариські. Ви вірите в силу комунікацій, щиро насолоджуєтеся перебуванням серед людей. У той же час ця сама товариськість може бути оманлива, а за нею може ховатися потайна і замкнута людина.

Ваші стосунки з людьми часто бувають поверхневими, немов би їм не вистачає справжніх почуттів. А в глибині душі ви відчуваєте, що оточуючі вам зовсім не потрібні, як не потрібна і взаємодія з ними.

5. Істерія.

Істеричні риси – поверховість, емоційна нестабільність, нарцисизм і ексгібіціонізм. Якщо саме ця дивна жінка викликає у вас найсильніший страх і огиду, то, можливо, лише тому, що ви ховаєте в глибині душі невтомну спрагу привернути до себе увагу і самоствердитися.

Ви справляєте враження людини скромної, з сильною внутрішньою духовністю. Однак в реальності за сором’язливою і тихою людиною ховається особистість, яка непереборно бажає причарувати і зачарувати оточуючих.

Ви приділяєте своїй поведінці і зовнішності велику увагу, намагаєтеся виглядати елегантно, доповнюючи образ стильними аксесуарами. Такі люди, як ви, схильні вибирати рідкісні або незвичайні професії і хобі.

6. Депресія.

Низька самооцінка, комплекс неповноцінності і почуття провини – ось головні симптоми депресії. Якщо ваш вибір припав саме на цю людину, швидше за все, в глибині душі ви перебуваєте в депресії і ретельно намагаєтеся тримати це під контролем.

Вас цілком можна описати як людину безтурботну і легку на підйом. Ви випромінюєте активність, впевненість в собі й оптимізм. Щоправда іноді, в вас прокидається «сумний клоун», і тоді назовні проступає меланхолія.

Часом ви можете бути замкнутим і підозрілим. Те, що ви намагаєтеся приховати депресивні пориви, змушує вас брати на себе роль загального психолога і займатися пошуком відповідей на чужі питання і проблеми.

7. Маніакальний психоз.

Характерні маніакальні риси – перезбудженість, переоцінка себе, екстраверсія і схильність пускати на вітер гроші і емоції. Якщо вам здалося дуже огидним саме це обличчя, це означає, що стан захоплення в вас може перерости в екзальтацію, а там вже і до ухилу в містику недалеко.

Ви – людина, яка не любить провокації, шум і гам. У житті ви – зразок розсудливості, витримки і стриманості. Будучи практичним і дбайливим, ви завжди тримайте власну поведінку під контролем.

8. Дисоціативний розлад ідентичності

Це психічний стан, при якому в одній людині уживаються як мінімум дві особи, у кожної з яких свій власний погляд на світ і шляхи взаємодії з навколишньою дійсністю.

Якщо вас налякало це обличчя, то в дитинстві, ймовірно, у вас були проблеми з гендерною або сексуальною ідентифікацією.

У житті ж ви, напевно, маєте схильність будь-що-будь чітко і виразно підтвердити приналежність до певної статі. Чоловіки з цією особливістю нерідко прагнуть завжди і у всьому виглядати мачо, а дами – здаватися втіленням жіночої сексуальності, фліртувати і залучати протилежну стать.

Згодні з таким результатом? Перевірте друзів!

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...