Помилка може дорого коштувати! Що категорично не можна прати за 60 градусів

Для більшості тканин прання за високих температур вкрай шкідливе, вони втрачають свій первозданний колір і форму та швидко псуються, передають Патріоти України.

Якщо користуватися якісним пральним порошком, то навіть дитячі речі та постільну білизну можна прати за сорока градусів. Так, можливо деякі речі доведеться попередньо замочувати, однак ви тим самим збережете яскравість кольору, первозданну форму та структуру тканини. А є такі типи тканин, які категорично не можна прати в гарячій воді, навіть сорок градусів для цих речей будуть неприйнятними. Висока температура та інтенсивне прання можуть зіпсувати такі делікатні тканини, і реанімувати їх буде неможливо.

Що не можна прати за температури 60 градусів

  • Шовк. Категорично заборонено прати за 60 градусів речі з шовку. Таку тканину перуть за температури 30 градусів.
  • Синтетика. Не можна прати синтетику за високої температури, вона одразу втрачає колір і форму. Ці речі варто прати за температури 30–40 градусів.
  • Батист, бамбук і поплін. Вони витримають таку температуру, але тканина швидше зношуватиметься. Тому краще такі речі прати за 40 градусів.
  • Тюль, шифон, віскозу, мереживо і шерсть необхідно прати в холодній або теплій воді до 30 градусів, не використовуючи режим прання, який триває більше 50 хвилин.

Які речі можна прати за 60-90 градусів

Можна прати дитячі речі, щоб захистити їх від бактерій. Але вони мають бути на 100% натуральними. Це стосується переважно білих речей, інші втрачатимуть колір, тож це варто враховувати.

Також інтенсивне прання за 60–90 градусів підходить для постільної білизни та кухонних рушників з натуральних тканин. Тут варто не забувати про попереднє замочування, якщо є потреба у виведенні в’їдливих плям.

Додайте всього одну спецію! Як правильно пити воду, щоб схуднути

неділя, 8 вересень 2024, 8:11

Дієтологи кажуть, щоб досягти бажаного результату, потрібно всього лише додавати у воду одну ложку певної спеції. За тиждень вам вдасться скинути до 3 кг, передають Патріоти України. Йдеться про таку популярну й відому приправу, як кориця. Як встановил...

Вчені відкрили таємницю: Скільки людині потрібно часу, щоб закохатися

неділя, 8 вересень 2024, 7:52

Закоханість - найпрекрасніше почуття у світі. Водночас це дуже складне явище, яке потребує багатьох факторів. Буває так, що закоханість спалахує в одну мить, а буває й так, що це довгий шлях назустріч іншій людині, передають Патріоти України. Скільки ж...