Про чарівність українок і залицяння: Що означає солов'їною напівзабуте слово "фіґлі"

Це слово комусь схоже на лайку, через співзвучність з поняттям про фігуру з п'яти пальців, але насправді є цензурним і навіть вишуканим.

Для тих, хто хоче збагатити свою Солов'їну, рідкісні старі слівця, припалі небуттям з плином часу і процесом русифікації, справжній скарб. Наприклад, такі як "фіґлі".

Слово зустрічається ще у старому словнику української мови Бориса Грінченка від 1924 року, проте на сьогодні воно практично забуте.

Інтуїтивно комусь може здатися, що слово "фіґлі" виникло від "фіг" і є лайливим, але це зовсім не так. Традиційно слово "фиґель" (або "фіґель") використовувалося в архітектурі для опису прикраси-завитка, також його вживають і в переносному значенні для опису якогось спритного фокуса.

У множині слово "фіґлі" використовується для опису маленьких локонів волосся на скронях у жінки.

Що цікаво, також в українській мові є стійкий вислів "заводити фіглі", що перекладається як "залицятися до когось", "мати любовні пригоди з кимось".

А ви це знали? Експерти розповіли, який сік краще пити для здоров'я серця

п’ятниця, 5 липень 2024, 22:35

Результати одного з нещодавніх досліджень показали, який сік зміцнює серцевий м'яз і значно зменшує ризик розвитку серцевих захворювань у постменопаузі, передають Патріоти України. Все про дослідження було опубліковано в журналі Frontiers in Nutrition....

Залийте в сковороді яблука тістом та приготуйте пиріг - елементарний рецепт

п’ятниця, 5 липень 2024, 18:07

Чудово, коли є можливість дуже швидко приготувати щось смачне. Пиріг на сковороді - вдалий приклад. Вам потрібно просто залити яблука тістом. На цьому приготування буде завершено, а ви будете мати смачний пиріг до чаю чи кави, передають Патріоти Україн...