Просто ідеально! Чотири способи заготівлі помідорів на зиму, про які повинна знати кожна господиня

Літо - час заготовок на зиму. Безумовно, деякі з нас люблять консервовані помідори, але все-таки смак свіжих томатів не зрівняється ні з чим, передають Патріоти України.

Щоб навіть в холодну пору року радувати себе і свою сім'ю літніми смаками, спробуйте заготовити томати декількома способами. Кожен з цих способів дуже простий, і найголовніше вони дозволяють максимально зберегти смак і аромат соковитих стиглих овочів, інформує Ukr.Media.

Перший спосіб

Наріжте стиглі помідори на часточки і подрібніть їх до однорідної консистенції за допомогою блендера. Отриману масу перелийте в силіконові форми для приготування кексів, накрийте форми плівкою і приберіть в морозильну камеру. Після повного застигання томатного пюре ви зможете перекласти порції в окремий пакет і використовувати для приготування ароматних страв у міру необхідності.

Другий спосіб

Ще один спосіб заготівлі помідорів на зиму — цілими кружечками. Це дуже зручний спосіб, якщо полюбляєте піцу або різні запіканки. Наріжте помідори на кружечки і розкладіть на дошку або деко, попередньо застелені целофаном, далі на помідори знову покладіть целофан та повторіть шар з кружечками з помідорів і так ще кілька разів. Поставте у морозилку до повної заморозки, а далі вже заморожені кружечки перекладіть у пакет і знову відправте у морозилку.

Третій спосіб

Він допоможе зберегти свіжі помідори до Нового року, щоб зробити салат із запашних овочів прямо взимку. Спочатку стерилізуйте 3-літрову банку і дайте їй остигнути та повністю висохнути (це дуже важливо, інакше помідори не лежатимуть). Далі насипте у банку 3 столові ложки сухого гірчичного порошку і наповніть її помідорами, складаючи їх плодоніжками донизу. Важливо: беріть трохи недозрілі помідори, гірчиця їх дозріє самостійно, а також слідкуйте, щоб помідори булі сухі (їх не треба мити, просто протріть сухою тряпочкою). Далі прямо сухі закатайте кришкою і віднесіть у льох. У такому стані помідори можна зберігати 1,5-2 місяці — а коли відкриєте — у вас будуть свіжі стиглі томати!

Четвертий спосіб

Помідори також можна в'ялити — це зовсім нескладно: 1,5 кг помідорів миємо та розрізаємо на четвертинки (якщо помідори великі, то на 6 або 8 частин), видаляємо серцевину та додаємо 2 ч.л цукру, 3 ч.л солі, сухі прованські трави 2 ч.л та 60 грамів оливкової олії. Все добре перемішуємо, викладаємо на деко, застелене пергаментом та сушімо у духовці 6 годин при температурі 60 градусів. Далі помідори відправляємо у банку, додаємо 2 зубки часнику, при бажанні перчик чилі та заливаємо все сумішшю соняшникової та оливкової олій (1:1). От і все — смакувати можна вже через тиждень, а зберігаються такі помідорки пів року! До речі олію з помідорок можна використовувати для салатів — вона неймовірно запашна.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...