Літо - час заготовок на зиму. Безумовно, деякі з нас люблять консервовані помідори, але все-таки смак свіжих томатів не зрівняється ні з чим, передають Патріоти України.
Щоб навіть в холодну пору року радувати себе і свою сім'ю літніми смаками, спробуйте заготовити томати декількома способами. Кожен з цих способів дуже простий, і найголовніше вони дозволяють максимально зберегти смак і аромат соковитих стиглих овочів, інформує Ukr.Media.
Перший спосіб
Наріжте стиглі помідори на часточки і подрібніть їх до однорідної консистенції за допомогою блендера. Отриману масу перелийте в силіконові форми для приготування кексів, накрийте форми плівкою і приберіть в морозильну камеру. Після повного застигання томатного пюре ви зможете перекласти порції в окремий пакет і використовувати для приготування ароматних страв у міру необхідності.
Другий спосіб
Ще один спосіб заготівлі помідорів на зиму — цілими кружечками. Це дуже зручний спосіб, якщо полюбляєте піцу або різні запіканки. Наріжте помідори на кружечки і розкладіть на дошку або деко, попередньо застелені целофаном, далі на помідори знову покладіть целофан та повторіть шар з кружечками з помідорів і так ще кілька разів. Поставте у морозилку до повної заморозки, а далі вже заморожені кружечки перекладіть у пакет і знову відправте у морозилку.
Третій спосіб
Він допоможе зберегти свіжі помідори до Нового року, щоб зробити салат із запашних овочів прямо взимку. Спочатку стерилізуйте 3-літрову банку і дайте їй остигнути та повністю висохнути (це дуже важливо, інакше помідори не лежатимуть). Далі насипте у банку 3 столові ложки сухого гірчичного порошку і наповніть її помідорами, складаючи їх плодоніжками донизу. Важливо: беріть трохи недозрілі помідори, гірчиця їх дозріє самостійно, а також слідкуйте, щоб помідори булі сухі (їх не треба мити, просто протріть сухою тряпочкою). Далі прямо сухі закатайте кришкою і віднесіть у льох. У такому стані помідори можна зберігати 1,5-2 місяці — а коли відкриєте — у вас будуть свіжі стиглі томати!
Четвертий спосіб
Помідори також можна в'ялити — це зовсім нескладно: 1,5 кг помідорів миємо та розрізаємо на четвертинки (якщо помідори великі, то на 6 або 8 частин), видаляємо серцевину та додаємо 2 ч.л цукру, 3 ч.л солі, сухі прованські трави 2 ч.л та 60 грамів оливкової олії. Все добре перемішуємо, викладаємо на деко, застелене пергаментом та сушімо у духовці 6 годин при температурі 60 градусів. Далі помідори відправляємо у банку, додаємо 2 зубки часнику, при бажанні перчик чилі та заливаємо все сумішшю соняшникової та оливкової олій (1:1). От і все — смакувати можна вже через тиждень, а зберігаються такі помідорки пів року! До речі олію з помідорок можна використовувати для салатів — вона неймовірно запашна.
Ранньовесняні роботи на городі набирають обертів, і особливе місце серед них займає вирощування огірків. Щоб насолоджуватися рясним урожаєм у майбутньому сезоні, садівники повинні пам’ятати про регулярне підживлення цих овочів. Щоб огірки вражали своїм...
Ми звикли думати, що наше здоров’я залежить від харчування, наявності хвороб чи стресів. Та насправді наш організм щодня стикається з підступнішими ворогами — звичками, які здаються нешкідливими на перший погляд. Однак саме вони мають ефект накопичення...