Приберіть тут негайно! ТОП-5 найбрудніших місць у будинку, які забувають приводити до ладу

Тримати квартиру в чистоті - завдання не з простих навіть для найдосвідченіших господинь. Главред розповість про предмети і місця, які кожна господиня забуває мити навіть під час генерального прибирання, зазначають Патріоти України.

Дверні ручки, вимикачі та розетки

Якщо не мити такі елементи більше двох місяців, на них утворюється товстий шар пилу, бруду і бактерій, які поширюються по всій квартирі і шкодять здоров'ю людини. Щоб цьому запобігти, потрібно при генеральному прибиранні ретельно відмивати двері і їх ручки, вимикачі, розетки. Але не забувайте, що розетки не варто мити мокрою ганчіркою, бо є ризик потрапляння туди рідини.

Сифони та водопровідні труби

Більшість заглядає під раковину, коли в трубах вже утворюються засмічення, але чекати цього не варто. У стоці можуть накопичуватися волосся, шерсть, залишки їжі і частинки посуду і мильних пробок, які надалі можуть вдарити вам по кишені після приходу сантехніка. Для чищення можна використовувати як професійні засоби, так і народні методи - сода і оцет видалять накопичення.

Батарея

Їх потрібно протирати хоча б раз на місяць. Класичні радянські батареї збирають на собі товсті шари бруду і пилу, а разом з ними – і шкідливі мікроорганізми і мікроби.

Батареї з панелями можуть зберігати не тільки пил, але і предмети гігієни, Гумки для волосся і т.д. пил не тільки шкодить інтер'єру, але і отруює організм шкідливими мікроелементами.

Матрац, ліжко та диван

Регулярне прання постільної білизни - невід'ємна частина прибирання, але мало хто звертає увагу на матрац і, тим більше, заглядає під ліжко. Це може загрожувати появою нежданих гостей-комах. Щоб цього не допустити, періодично пилососьте і чистите матрац і м'які меблі.

Картини і плінтуси

Ці два елементи повинні піддаватися регулярному чищенню. Краще утримувати плінтуси і картини в чистоті постійно, ніж потім витрачати вихідні на їх прибирання.

Це така смакота! Як приготувати пікантний омлет із грибами та помідорами

вівторок, 23 квітень 2024, 14:12

Омлет із грибами, помідорами та прянощами може бути ідеальним варіантом для сніданку, обіду чи вечері. Головне його приготувати та пригостити себе і рідних, передають Патріоти України. Для приготуванню потрібно взяти 100 г печериць, нарізати пластинка...

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...