Тримати квартиру в чистоті - завдання не з простих навіть для найдосвідченіших господинь. Главред розповість про предмети і місця, які кожна господиня забуває мити навіть під час генерального прибирання, зазначають Патріоти України.
Якщо не мити такі елементи більше двох місяців, на них утворюється товстий шар пилу, бруду і бактерій, які поширюються по всій квартирі і шкодять здоров'ю людини. Щоб цьому запобігти, потрібно при генеральному прибиранні ретельно відмивати двері і їх ручки, вимикачі, розетки. Але не забувайте, що розетки не варто мити мокрою ганчіркою, бо є ризик потрапляння туди рідини.
Більшість заглядає під раковину, коли в трубах вже утворюються засмічення, але чекати цього не варто. У стоці можуть накопичуватися волосся, шерсть, залишки їжі і частинки посуду і мильних пробок, які надалі можуть вдарити вам по кишені після приходу сантехніка. Для чищення можна використовувати як професійні засоби, так і народні методи - сода і оцет видалять накопичення.
Їх потрібно протирати хоча б раз на місяць. Класичні радянські батареї збирають на собі товсті шари бруду і пилу, а разом з ними – і шкідливі мікроорганізми і мікроби.
Батареї з панелями можуть зберігати не тільки пил, але і предмети гігієни, Гумки для волосся і т.д. пил не тільки шкодить інтер'єру, але і отруює організм шкідливими мікроелементами.
Регулярне прання постільної білизни - невід'ємна частина прибирання, але мало хто звертає увагу на матрац і, тим більше, заглядає під ліжко. Це може загрожувати появою нежданих гостей-комах. Щоб цього не допустити, періодично пилососьте і чистите матрац і м'які меблі.
Ці два елементи повинні піддаватися регулярному чищенню. Краще утримувати плінтуси і картини в чистоті постійно, ніж потім витрачати вихідні на їх прибирання.
У натурального меду термін зберігання практично безмежний. Так відбувається через те, що продукт має особливий хімічний склад. Однак, коли мед деякий час постоїть, він зацукрюється. У такому випадку використовувати його в кулінарії стає складно, переда...
Салат із буряка - це бюджетна страва на кожен день: на обід, вечерю, перекус та до будь-якого гарніру. Варто відзначити, що буряк поєднується з усіма іншими овочами, фетою та бринзою, горіхами та навіть чорносливом. Заправити страву можна майонезом, ол...