Результат приємно здивує! Як виростити огірки на підвіконні - урожай буде не гірший, ніж з дачі

Огірки на підвіконні - чудовий спосіб заповнити нестачу вітамінів у міжсезоння або для тих, хто не має дачі. Фахівці вивели досить багато сортів огірків, які можна вирощувати не лише в теплу пору року у відкритому ґрунті, а й протягом усього року в домашніх умовах. Для цього достатньо створити сприятливі умови для рослини, пише gradinamax, передають Патріоти України.

Який сорт огірків вибрати для посадки вдома

Для посадки на підвіконні вибирайте карликові, невибагливі сорти та гібриди, які переносять сухе повітря, стійкі до недостатнього освітлення. Важливо вибрати огірки раннього дозрівання. Вони не потребують запилення і добре переносять тінь.Зверніть увагу на сорти: "Балконне диво", "Махаон", "Пуччіні".

Які умови потрібні для вирощування огірків на підвіконні

Огірки – досить вимоглива культура. Їй потрібне стабільне тепло та багато світла. Тому контейнер з розсадою необхідно ставити на освітлене місце у квартирі. До того ж варто подбати про додаткове освітлення. Фітолампа допоможе розтягнути світловий день до 16 години.

Для посадки вибирайте легкий ґрунт кислотністю 6.6-6.8 рН. Для вирощування розсади можна купити готовий ґрунт чи приготувати його самостійно. До складу поживної суміші повинні входити торф, перегній, тирса, пісок у різних пропорціях. На посадку одного куща необхідно щонайменше 6 літрів субстрату.

За кілька тижнів до сівби субстрат знезаражують марганцівкою або прожарюють його. Потім вносять добрива. Використовуйте деревну золу (200 г), нітрофоск (1 ч.л.) та сечовину (1.ст.л.) з розрахунком на 1 відро готового ґрунту.

Огірки різко реагують на холод і сильно уповільнюють зростання через зниження температури. Під час проростання насіння та до появи бутонів підтримуйте температуру +25°C. У період цвітіння – +20°C.

Також ця культура чутлива до стану повітря у приміщенні. Оптимальний рівень вологості для вирощування огірків на підвіконні становить 80%.

Підживлення проводять лише двічі. Перший раз, коли у сіянця з’явилася перша пара справжніх листочків. Вдруге – коли їхня кількість збільшилася до трьох.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...