
Огірки на підвіконні - чудовий спосіб заповнити нестачу вітамінів у міжсезоння або для тих, хто не має дачі. Фахівці вивели досить багато сортів огірків, які можна вирощувати не лише в теплу пору року у відкритому ґрунті, а й протягом усього року в домашніх умовах. Для цього достатньо створити сприятливі умови для рослини, пише gradinamax, передають Патріоти України.
Для посадки на підвіконні вибирайте карликові, невибагливі сорти та гібриди, які переносять сухе повітря, стійкі до недостатнього освітлення. Важливо вибрати огірки раннього дозрівання. Вони не потребують запилення і добре переносять тінь.Зверніть увагу на сорти: "Балконне диво", "Махаон", "Пуччіні".
Огірки – досить вимоглива культура. Їй потрібне стабільне тепло та багато світла. Тому контейнер з розсадою необхідно ставити на освітлене місце у квартирі. До того ж варто подбати про додаткове освітлення. Фітолампа допоможе розтягнути світловий день до 16 години.
Для посадки вибирайте легкий ґрунт кислотністю 6.6-6.8 рН. Для вирощування розсади можна купити готовий ґрунт чи приготувати його самостійно. До складу поживної суміші повинні входити торф, перегній, тирса, пісок у різних пропорціях. На посадку одного куща необхідно щонайменше 6 літрів субстрату.
За кілька тижнів до сівби субстрат знезаражують марганцівкою або прожарюють його. Потім вносять добрива. Використовуйте деревну золу (200 г), нітрофоск (1 ч.л.) та сечовину (1.ст.л.) з розрахунком на 1 відро готового ґрунту.
Огірки різко реагують на холод і сильно уповільнюють зростання через зниження температури. Під час проростання насіння та до появи бутонів підтримуйте температуру +25°C. У період цвітіння – +20°C.
Також ця культура чутлива до стану повітря у приміщенні. Оптимальний рівень вологості для вирощування огірків на підвіконні становить 80%.
Підживлення проводять лише двічі. Перший раз, коли у сіянця з’явилася перша пара справжніх листочків. Вдруге – коли їхня кількість збільшилася до трьох.
Картопля - корисна, ситна та низькокалорійна, але неправильне поєднання з іншими продуктами може перетворити її на справжню травну бомбу. Експерти дієтологи попереджають: деякі комбінації викликають важкість у шлунку, сонливість та втому, передають Пат...
Зливний отвір може бути найбруднішим місцем у вашому домі, навіть якщо раковина сяє чистотою. Суміш мила, жиру та харчових відходів утворює в трубах наліт, який не лише смердить, а й приваблює шкідників. Про це пише The Mirror, передають Патріоти Украї...