Роблять напій шкідливим! Три інгредієнти, які категорично заборонено додавати у каву

Кава - це улюблений для багатьох напій, який обожнюють пити вранці. Його готують по-різному: у турці, запарюють окропом, доповнюють корицею, коріандром, молоком, вершками та підсолоджувачами. Однак не все так просто, адже існують інгредієнти, які краще ніколи не додавати у каву, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, які три інгредієнти категорично заборонено додавати у каву.

Збиті вершки

Збиті солодкі вершки – це найпопулярніший інгредієнт, без якого більшість не уявляє ранкову каву. Проте є погані новини. Солодкі вершки часто містять у своєму складі цукор, штучні ароматизатори та інші шкідливі для здоров'я інгредієнти. Як альтернативу можна використати молоко на рослинній основі: мигдалеве, вівсяне або кокосове, які зроблять напій дуже кремовим та ніжним.

Цукор

Цукор – теж далеко не найкращий додаток до кави. Адже з часом кава з цукром перетворюється на звичку, яка зовсім не корисна для здоров'я, негативно позначається на вазі та загальному самопочутті. Замість цукру у каву можна додати натуральні підсолоджувачі, такі як мед, кленовий сироп або стевію. Вони зроблять напій солодким та без поганих наслідків.

Штучні підсолоджувачі

Зазвичай штучні підсолоджувачі обирають з метою замінити класичний цукор. Але навіть вони мають свої недоліки. Як приклад, вони порушують баланс бактерій у кишківнику та роботу шлунку. Як у попередньому випадку, замість такого типу підсолоджувачів варто надати перевагу натуральним.

Дачникам на замітку! ТОП-10 невибагливих рослин, які можна посадити у дворі

середа, 23 квітень 2025, 16:27

Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...

А ви це знали? Які овочі втрачають свою користь після приготування

середа, 23 квітень 2025, 12:27

Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.