Консервований тунець – корисний продукт, який став улюбленцем багатьох завдяки високому вмісту білка та омега-3 жирних кислот. Його популярність пояснюється легкістю приготування та численними перевагами для здоров’я, передають Патріоти України.
Однак, разом із користю, цей продукт має й приховані ризики, зокрема пов’язані з наявністю ртуті. Видання eatthis.com розповідає, які небезпеки може приховувати консервований тунець і як їх уникнути, зберігаючи всі переваги від його споживання.
Що таке ртуть і як вона впливає на організм?
Ртуть – це токсичний метал, який міститься у навколишньому середовищі в різних формах. При споживанні риби людина отримує невелику кількість цього металу. Хоча є риба з низьким рівнем ртуті (анчоуси, лосось, камбала), деякі види, зокрема консервований білий тунець, мають її високий вміст. За даними Національної ради із захисту ресурсів (NRDC), невеликі дози ртуті зазвичай безпечні. Однак надмірне споживання може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.
Чотири приховані ризики від споживання тунця
Щоб уникнути отруєння ртуттю, експерти радять вживати 2-3 порції риби на тиждень. Це дозволить отримати всі корисні властивості без шкоди для здоров’я.
Основні наслідки, які можуть виникнути через надмірний вплив ртуті:
Дотримуйтесь рекомендацій щодо помірного споживання риби, і ваш організм отримає всі переваги морепродуктів без негативних наслідків.
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...