Секрет білосніжного картопляного пюре: Ось що потрібно додати у воду під час приготування

Багатьом не подобається, коли варена картопля виходить жовтуватою. Господині впевнені, що гарнір має відрізнятися білосніжністю. На їхню думку, лише за дотримання цієї умови зовнішній вигляд страви можна назвати апетитною, передають Патріоти України.

Здавалося б, колір страви залежить від сорту картоплі або кількості крохмалю, але не від способу приготування. І це дійсно так, але є також одна хитрість, яка гарантує приготування білої картоплі. Йдеться про таку хитрість, як використання додаткового інгредієнта.

Що додати у воду при варінні

Секретом білосніжної вареної картоплі є додавання кислого компонента. Деякі кулінари наливають у каструлю трохи оцту. Але краще не ризикувати. Вибрати варто добавку із менш різким смаком.

Ідеальний варіант – сік лимона. Однієї чайної ложки соку буде цілком достатньо для того, щоб гарнір набув потрібного кольору. Крім того, будьте впевнені: сік цитруса не зіпсує смаку страви. Навпаки, за рахунок кислої добавки картопля може вийти набагато апетитнішою.

Що буде з вашим організмом, якщо регулярно їсти гречку - результат здивує навіть скептиків

четвер, 4 грудень 2025, 17:50

Гречка залишається одним із найкорисніших продуктів у раціоні, і фахівці підтверджують: регулярне її вживання здатне помітно змінити роботу організму. Завдяки високому вмісту білка, клітковини, мінералів та антиоксидантів вона позитивно впливає на обмі...

Як бути щасливим? ТОП-10 простих звичок, які реально змінюють життя

четвер, 4 грудень 2025, 17:15

Мрієте про щастя, яке не залежить від обставин, а живе у вас щодня? Щастя - це не вічний стан, а здатність бачити хороше в простих моментах. Щасливі люди не мають менше проблем, вони просто дивляться на них інакше — з вдячністю, надією та позитивним на...