Секрет досвідчених городників! Як зібрати врожай молодої картоплі раніше за сусідів - будуть заздрити всі

Городники активно обробляють поля під посадку картоплі. Зверніть увагу на секрети, які допоможуть зібрати врожай молодої картоплі раніше за сусідів.Фермери звернули увагу на ультраранні сорти картоплі - це "Аріель", "Імпала", "Рів'єра", "Скороспілка" та "Лідер". Від появи сходів та до збирання врожаю минає від 45 до 60 днів, передають Патріоти України.

Важливо, щоб картопля потрапляла у прогріту землю – хоч би до 7 градусів тепла. Зазвичай ці коренеплоди садять у середині травня, проте ранні сорти готові до посадки вже на початку місяця.

Важливо перекопати ґрунт та прибрати бур'яни. Потім слід обов'язково підгодувати землю та додати по 8-10 кг компосту на квадратний метр. Також можна використовувати інші добрива.

Слід використовувати для висадки пророслу картоплю - вона вже активувалася і швидше дасть плоди. Потрібно викопати лунки глибиною близько 10 см і покласти в неї кожну бульбу - паростками вгору. Відстань між картоплинами – близько 30 см, а між рядами – 70 см.

Догляд після посадки

Непотрібно поливати картоплю одразу після посадки, а приблизно через тиждень можна провести перший полив. Коли з'являться бутони, його потрібно буде повторювати раз на 7-10 днів.

Перше підживлення необхідно провести через два тижні після посадки: оптимально підходять аміачна селітра та гній – пропорція 20 г добрива на 10 л води. Отриманим розчином слід поливати кущі картоплі із розрахунку: літр на один квадратний метр.

Підгортати картоплю потрібно тільки після того, як з-під ґрунту з'являться паростки або картоплини – одного разу на два тижні буде достатньо. Прибирати колорадських жуків та інших шкідників слід спеціальними препаратами, які доступні у вільному продажу. Картоплю потрібно викопувати в суху погоду і тільки тоді, коли листя на кущах засохне

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...