Городники активно обробляють поля під посадку картоплі. Зверніть увагу на секрети, які допоможуть зібрати врожай молодої картоплі раніше за сусідів.Фермери звернули увагу на ультраранні сорти картоплі - це "Аріель", "Імпала", "Рів'єра", "Скороспілка" та "Лідер". Від появи сходів та до збирання врожаю минає від 45 до 60 днів, передають Патріоти України.
Важливо, щоб картопля потрапляла у прогріту землю – хоч би до 7 градусів тепла. Зазвичай ці коренеплоди садять у середині травня, проте ранні сорти готові до посадки вже на початку місяця.
Важливо перекопати ґрунт та прибрати бур'яни. Потім слід обов'язково підгодувати землю та додати по 8-10 кг компосту на квадратний метр. Також можна використовувати інші добрива.
Слід використовувати для висадки пророслу картоплю - вона вже активувалася і швидше дасть плоди. Потрібно викопати лунки глибиною близько 10 см і покласти в неї кожну бульбу - паростками вгору. Відстань між картоплинами – близько 30 см, а між рядами – 70 см.
Непотрібно поливати картоплю одразу після посадки, а приблизно через тиждень можна провести перший полив. Коли з'являться бутони, його потрібно буде повторювати раз на 7-10 днів.
Перше підживлення необхідно провести через два тижні після посадки: оптимально підходять аміачна селітра та гній – пропорція 20 г добрива на 10 л води. Отриманим розчином слід поливати кущі картоплі із розрахунку: літр на один квадратний метр.
Підгортати картоплю потрібно тільки після того, як з-під ґрунту з'являться паростки або картоплини – одного разу на два тижні буде достатньо. Прибирати колорадських жуків та інших шкідників слід спеціальними препаратами, які доступні у вільному продажу. Картоплю потрібно викопувати в суху погоду і тільки тоді, коли листя на кущах засохне
Православна церква України 26 листопада за новим стилем вшановує пам'ять Георгія Побідоносця. Свято 26 листопада присвячене освяченню Георгіївської церкви у Києві, збудованій Ярославом Мудрим. Храм був зруйнований у 1930-ті роки. Однак традиція святкув...
Німці дуже ретельно ставляться до свіжості продуктів. Вони свято вірять у те, що одного разу заморожений продукт після розморожування не можна заморожувати знову. І все тому, що в ньому можуть виникнути шкідливі бактерії. Але це не зовсім так – за певн...