Хто не любить солодкі пиріжки з варенням? Такі страви залюбки зїдаються відразу після приготування, передають Патріоти України.
А ось приготувати пиріжки – справа клопітна. Мало того, що потрібно повозитися з тістом, стежити, щоб пиріжки і булочки не підгоріли, так ще й варення так і намагається витікти з тіста.
Щоб рідке варення не витікало з пиріжків та булочок, його потрібно загустити.
А зробити це можна за допомогою таких інгредієнтів.
Одну столову ложку манки додайте у варення та залиште на 15-20 хвилин.
Нагрійте набрякле варення і пару хвилин поваріть.
Його достатньо додати одну ложку у розігріте варення.
Варення із крохмалем варіть на повільному вогні кілька хвилин.
У гарячому вигляді начинка буде, як і раніше, рідкою, але загусне в міру остигання.
Желе змішують із холодним варенням і залишають до набухання.
Пшеничне або кукурудзяне борошно загустить варення, тільки потрібно помішувати масу, щоб не утворювались грудки.
Печиво та сухарі теж потрібно додавати у холодне варення. Воно набухає і буде готове для начинки.
Загустити варення можна і крихтою з волоських горіхів та мигдалю, але це здорожчить страву.
Загустити варення можна у процесі варіння на повільному вогні, але тоді це буде вже джем.
Можна уникнути всіх турбот з варінням, якщо змастити готові булочки білком яйця. Білок скріпить тісто і не дасть начинці витекти.
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...
Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...