Секрет досвідчених господинь! Як загустити рідке варення для начинки, щоб воно не випливало з пиріжків та булочок

Хто не любить солодкі пиріжки з варенням? Такі страви залюбки зїдаються відразу після приготування, передають Патріоти України.

А ось приготувати пиріжки – справа клопітна. Мало того, що потрібно повозитися з тістом, стежити, щоб пиріжки і булочки не підгоріли, так ще й варення так і намагається витікти з тіста.

Подробиці

Щоб рідке варення не витікало з пиріжків та булочок, його потрібно загустити.

А зробити це можна за допомогою таких інгредієнтів.

Манка

Одну столову ложку манки додайте у варення та залиште на 15-20 хвилин.

Нагрійте набрякле варення і пару хвилин поваріть.

Кукурудзяний крохмаль

Його достатньо додати одну ложку у розігріте варення.

Варення із крохмалем варіть на повільному вогні кілька хвилин.

У гарячому вигляді начинка буде, як і раніше, рідкою, але загусне в міру остигання.

Ягідне желе

Желе змішують із холодним варенням і залишають до набухання.

Борошно

Пшеничне або кукурудзяне борошно загустить варення, тільки потрібно помішувати масу, щоб не утворювались грудки.

Пісочне печиво або панірувальні сухарі

Печиво та сухарі теж потрібно додавати у холодне варення. Воно набухає і буде готове для начинки.

Загустити варення можна і крихтою з волоських горіхів та мигдалю, але це здорожчить страву.

Загустити варення можна у процесі варіння на повільному вогні, але тоді це буде вже джем.

Можна уникнути всіх турбот з варінням, якщо змастити готові булочки білком яйця. Білок скріпить тісто і не дасть начинці витекти.

Цей мед лише прикидається корисним: - не витрачайте гроші, гіршого продукту немає

четвер, 25 грудень 2025, 11:12

Дешевий мед у супермаркетах часто привертає увагу низькою ціною та ідеальним золотистим кольором. Однак експерти застерігають: якщо мед довго залишається рідким і коштує підозріло дешево, краще відмовитися від покупки, передають Патріоти України. Такий...

Дорожче, але воно того варте: Це м’ясо дієтологи вважають одним із найцінніших

четвер, 25 грудень 2025, 10:13

Червоне м’ясо роками вважали жирним і шкідливим, однак дієтологи наголошують: усе залежить від виду та способу приготування. Телятина є винятком - її вважають одним із найцінніших і найбезпечніших видів м’яса, передають Патріоти України. Вона має світл...