Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України.
Навіть при всій кількості спецій, куряча грудка часто розчаровує: суха, волокниста, без виразного смаку. Але блогерка та кулінарна інфлюенсерка Дороті Лінда Огвуру (@itsmsdlo) поділилася своїм лайфхаком, що робить з грудки ніжне, соковите філе — і вам більше не захочеться повертатись до стегенець!
Секрет — звичайна харчова сода.
Просто натріть нею м’ясо, залиште на 5 хвилин, потім добре промийте, обсушіть, приправте та готуйте як завжди.
За словами Дороті, цей трюк «зробить вашу грудку схожою на стегно — така ж ніжна, соковита та ароматна».
Сода підвищує pH поверхні м’яса, не даючи білкам стискатися — саме тому м’ясо не стає «підошвою» під час смаження або запікання. Такий метод ще називають "velveting" — його давно використовують у ресторанній кулінарії.
Уявіть, що ви створюєте чарівний сад, повний барвистих квітів. Виберіть один з трьох варіантів: бархатці, іриси або лілійники. Ваш вибір відкриє приховані риси характеру, про які ви могли навіть не здогадуватись, передають Патріоти України. Бархатці — ...
Багато хто вважає, що щоденне вживання піци, пасти та інших калорійних італійських страв обов’язково призведе до набору зайвої ваги. Проте італійці вже століттями насолоджуються улюбленими стравами і при цьому залишаються стрункими та здоровими. У чому...