Що не можна чистити оцтом - деякі предмети заборонено навіть протирати цим засобом

Які поверхні бояться оцту та можуть отримати після контакту з ним незворотні пошкодження, передають Патріоти України.

Оцет – вкрай популярний засіб для побуту та кулінарії. Він широко використовується для чищення, прання і виведення плям. Але є предмети, які не переносять контакту з цією кислотою. Розповідаємо, які поверхні не варто чистити оцтом, щоб не зіпсувати речей, які дорогі вашому серцю та гаманцю.

Які предмети та поверхні не можна чистити оцтом

  • Натуральний камінь. Після контакту з оцтом на мармуровій, гранітній та інших кам’яних поверхнях залишаються плями і камінь втрачає свій природний блиск. Тому щоб не зіпсувати дорогий природний матеріал, краще не користуватися цим засобом для його миття і чищення.
  • Кахель. Оцет може пошкодити або взагалі зруйнувати затирку, яка з’єднує плитку, тому не варто його використовувати для її відбілювання.
  • Плями на тканині. Хоча нам повсякчас дають корисні поради, як швидко й легко вивести оцтом будь-які плями, не варто цього робити. Якщо забруднення на тканині від соку, трави, крові, яєць чи іншої їжі, під дією оцту ці речовини згортаються, тому такі плями ще важче вивести.
  • Дерев’яні поверхні та паркет. Жоден дерев’яний предмет не любить кислоти, бо вона може зруйнувати його захисне покриття. Натомість варто використовувати засіб для чищення поверхні конкретного типу.
  • Електроніка. В жодному разі не можна чистити оцтом екрани ґаджетів чи електронних пристроїв, оскільки в разі контакту з кислотою вони можуть отримати незворотні пошкодження.

Психологічний тест: Що ви першим побачили на зображенні

четвер, 9 травень 2024, 17:12

Цей простий тест дозволить краще пізнати самого себе. Досить подивитися на картинку і визначити, що першим ви помітили. Цей варіант відповіді вказує на те, що ви дуже відкрита людина. Можливо, ви занадто сконцентровані на минулому, і воно тягне вас наз...

Ви будете здивовані! Як за допомогою кави швидко схуднути до літа

четвер, 9 травень 2024, 16:58

Дослідження науковців показали, що кава вкрай корисна для здоров’я, якщо її пити з цим молоком. Запашна кава – це ранковий ритуал для вдалого початку дня. Вчені довели, що напій не лише збадьорює та піднімає настрій, а ще дуже корисний для здоров’я, ос...